© Kuva: Ilari Isotalo

Kari Jalonen jyrähti Patrik Laineeseen kohdistuneesta koiruudesta: ”Vahingoittamisyritys!”

PIETARI. Leijonat onnistui ottamaan tiistaina 4-0-voiton Kanadasta, mutta iso keskustelu kävi siitä, miten muun muassa Patrik Laine sai kovaa kohtelua kanadalaispelaajilta.

Yhdeksi paljon puhuttaneeksi aiheeksi nousi se, miten Kanadan tähtihyökkääjä Corey Perry potkaisi jalalla Lainetta vaihtoaitioiden lähellä. Polvitaklaus ei ollut tilanteessa hirveän kaukana.

Tästä Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen jyrähti.

– Kyllä se varmasti täytyisi katsoa. Sehän oli vahingoittamisyritys! Se meni kyllä tuomareilta ohi. Kyllä me se nähtiin, kun se tapahtui siinä meidän vaihtoaition edessä. Tiedettiin heti. En tiedä, onko siinä mitään tehtävissä, Jalonen kävi läpi.

Tuomareille vietiin kuitenkin viestiä tapahtuneesta. Mutta jäähyä Perry ei kyseisestä tempusta saanut.

– En mä tiedä pystyvätkö he sille mitään tekemään.

Jalonen ei ollut myöskään varma, että pystyykö tapauksen viemään vielä eteenpäin kurinpitokäsittelyä varten.

– En mä tiedä onko täällä semmoista. Pystyykö sen jälkikäteen katsomaan? En tiedä.

– Kyllä me tieto vietiin heille.

– Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että Laine on terveenä. Hän on täydessä kunnossa. Pieni tälli ja hän kesti sen.

Jalonen olikin ylpeä siitä, miten nuoriso-osasto Laine, Sebastian Aho ja Mikko Rantanen selvisivät kaikennäköisistä haasteista, mitä Kanada-peli toi eteen.

– Täytyy sanoa näistä meidän kolmesta.. sanotaanko teinistä eli Laineesta, Ahosta ja Rantasesta, että he kuitenkin pelasivat tällä tasolla ensimmäistä kertaa. Minun mielestä selvisivät aivan loistavasti kaikesta tämmöisestä henkisestä painostuksesta sun muista pienistä koiruuksista heitä kohtaan. Tosi kypsästi suhtautuivat niihin ja keskittyivät pelaamiseen, eli siihen tärkeimpään. Pystyivät pelaamaan huipputasolla.

– Tämä oli erittäin tärkeä peli Laineelle, Aholle ja Rantaselle. Näyttivät kyllä, että pystyvät pelaamaan tällä tasolla. Tänään peli kuitenkin vaati paljon enemmän mitä se on vaatinut aiemmin, Jalonen painotti.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen