Kanadalainen NHL-tähti antoi kovan kehun Patrik Laineesta – ”Vain kourallinen”

© Kuva: Getty Images

PIETARI. Leijonien osalta alkulohko huipentuu tiistaina, kun vastassa on tähän mennessä kaikista kovin haaste: Kanada.

Molemmat, niin Kanada kuin Leijonat, ovat menneet voitosta voittoon tähän mennessä.

Täten panos onkin aika yksinkertainen: voittaja on Pietarin lohkon ykkönen, häviäjä taas kakkonen.

Jos tiistain peli on kova testi ja haaste Leijonille, on se sitä myös Kanadalle heidän kapteenin Corey Perryn mukaan.

– Tiedämme paljon pelaajia sieltä, koska moni heistä tulee NHL:stä. Uskon, että ylipäätänsä se peli tulee olemaan varmasti hyvin NHL:n tyylinen tai mitä NHL:ssä pelataan. Nopeaa, fyysistä ja mennään päästä päähän. On hyvä, että saamme todellisen testin siitä, että missä aidosti olemme. Näemme, että missä on vielä tekemistä ja minne olemme oikein menossa joukkueena, Perry mietti maanantaina jatkaen kehujen saralle:

– Siitä tulee vaikea peli, koska heillä on hyvä joukkue täällä.

Yksi kisojen iso tarina on ollut Leijonien Patrik Laine, joka on ollut pinnalla paljon erityisesti ensi kesän NHL-draftia ajatellen.

Lainetta ja USA:n Auston Matthewsia on seurattu siltä kannalta erittäin tarkasti.

Myös Perryllä on käsitystä siitä, millainen pelaaja Laine on.

– Hän on hyvä. Olen nähnyt jotain koosteita ja jotain kohokohtia. Hän osaa laukoa, hän osaa pelata. Ei ole kysymystäkään siitä. Hänen kanssaan saa olla hereillä.

Kun puhe kääntyi siihen, miten kova Laine oikeasti on ja esimerkiksi siihen, kuinka paljon pelaajia NHL:ssä on, jotka osaavat laukoa niin hyvin kuin Laine, Perry heittää kovan kehun.

– Ei siellä ole kuin kourallinen.

Perry itse kuuluu kisojen isoimpiin tähtiin. Turnauksessa hän tavoittelee arvostettuun kolmen kullan kerhoon pääsyä, mihin vaaditaan Stanley Cupin voitto, olympiakulta ja MM-kulta.

Näistä Perryllä on jo Stanley Cup ja olympiakulta, mutta ei vielä MM-kultaa.

– Kyllähän sitä totta kai vähän miettii. Siihen on mahdollisuus ja sitä haluaa tavoitella. Meillä on porukka, joka on hyvin kilpailukykyinen ja valmis taistelemaan. Tämä on nuori ryhmä, mutta moni on jo voittanut mitaleita sun muita eri tasolla, Perry kehuu samalla omiaan.

– Sitä vain yrittää tulla paremmaksi ja paremmaksi peli peliltä täällä. Harjoituksissa, pelien sisällä ja niin edelleen. Se on prosessi kuitenkin. Kun pystyy tekemään tuota joukkueena, ei voi koskaan tietää mitä tapahtuu, Perry puhui isosta kuvasta.

Kanadan ja Suomen välinen ottelu alkaa tiistaina kello 20.15.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen


St. Louis Blues – Nashville Predators | Tasurikerroin on timanttia!