© Kuva: Juha Tamminen

Jarmo Kekäläinen NHL-seuransa tuoreesta suomalaishankinnasta: ”Varmasti hyvissä asetelmissa”

PIETARI. NHL-seura Columbus Blue Jacketsin suomalaistoimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen oli vierailemassa kevään MM-kisoissa Pietarissa useamman päivän ajan, missä hän sai nähdä pelaajia muun muassa ensi syksyn Worl Cupia ajatellen.

Kekäläinen toimii World Cup -projektissa Suomen johtoryhmässä apulais-GM:nä.

Lisää tarinaa World Cupista ja Blue Jacketsin herkullisista asetelmista kesän NHL-draftissa:
Laine tai Puljujärvi menossa Kekäläisen NHL-seuraan? – ”Ei helpolla luovuta siitä varausvuorosta”
Leijonien World Cup -valintoja nähdään MM-kisojen jälkeen – ”Vähän enemmän mielenkiintoisempia”

Mutta myös seurajoukkueen puolella Blue Jacketsissa Kekäläinen sai käsiinsä vasta uuden suomalaisnimen, kun Blue Jackets teki sopimuksen Kärpissä pelanneen puolustajan Markus Nutivaaran kanssa.

– Uskon, että Markuksella on hyvä mahdollisuus kilpailla pelipaikasta ihan Columbuksessa asti ensi vuonna. Fyysisen puolen pitää varmasti mennä vielä eteenpäin, että on NHL-pelaajien tasolla. Toisaalta taas luistelutaito, liikkuvuus, peliäly ja kiekon liikuttamiseen liittyvä taito ovat jo sitä luokkaa jo nyt, Kekälinen sanoo Nutivaarasta SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Nutivaara, 21, teki Blue Jacketsin kanssa kahden vuoden mittaisen tulokassopimuksen sen jälkeen, kun hänen kautensa Kärpissä oli päättynyt.

Oulussa Nutivaara on tehnyt melkoisen väkevää nousua viime vuosien aikana. Kärppien liigajoukkueen kanssa hän sai pelejä allensa jo kaudella 2014-2015. Läpimurto liigakartalle alkoi tosissaan tapahtua pudotuspelien puolella, missä hän kantoi isoa vastuuta silloisessa Kärppien mestaruusjoukkueessa.

Menneellä kaudella Nutivaara oli Kärppien johtava kiekollinen puolustaja. Hän loukkaantui kuitenkin ensimmäisessä välieräottelussa Tapparaa vastaan, mikä osaltaan vaikeutti oululaisjoukkueen taivalta. Lopulta Kärpät päätyi pronssille.

Nyt kesällä hän liittyy Blue Jacketsin mukaan ja käy muun muassa nuorten pelaajien kehitysleirillä.

– Tuollaisessa on aina pieni opettelujakso, että miten Pohjois-Amerikassa pitää pelata. Kaikki tapahtuu siellä vähän nopeammin ja kaikkea pitää vähän yksinkertaistaa. Jotkut sopeutuvat siihen todella nopeasti ja joillakin se vie vähän aikaa. Mutta ennen kuin pelaaja astuu jäälle pelaamaan, niin se on aika mahdoton ennustaa, että miten tuon prosessin kanssa käy, Kekäläinen miettii.

– Mutta hän on fiksu pelaaja, erittäin taitava ja tosi hyvällä liikkeellä varustettu kaveri. Kaikki edellytykset ovat sopeutua siihen Pohjois-Amerikan pelaamiseen todella nopeasti. Hyvä kesä tähän alle, voimaa lisää, niin varmasti on hyvissä asetelmissa, kun lähdetään NHL-seuran harjoitusleirille, Kekäläinen uskoo.

Nutivaara nousi tällä kaudella Leijonien mukaan ja sai maajoukkueessa jo muutaman pelin allensa. Hän olisi ollut jopa yksi varteenotettava vaihtoehto MM-kisoja ajatellen, ilman Liigan pudotuspeleissä tullutta loukkaantumista.

Blue Jacketsille rakentumassa on varsin mielenkiintoinen tarina, sillä se pääsi nappaamaan Nutivaaran viime kesänä seitsemännellä kierroksella NHL:n varaustilaisuudessa.

– Toivottavasti, Kekäläinen hymähtää herkullisesta tarinasta puhuttaessa.

– Sen näkee sitten vasta, kun kaveri astuu laatikkoon pelaamaan, että miten hän sopeutuu. Meillä on vahva usko siihen, että hänestä tulee NHL-pelaaja ja sen takia se sopimus on tehty.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!