PIETARI. Parissa viimeisessä pelissä Leijonien tähtiin lukeutuva Aleksander Barkov on ohjaillut muutaman oikein näyttävän maalin.

Suoranaisella erikoisosaamisella upposi yksi Ranskaa vastaan ja yksi nyt Slovakian verkkoon.

– Oon mää noita harjoitellut, mutta en tiedä osuiko se kiekko vähän onnella siihen mun mailaan. Näytti vähän sitten videotaululta, että olisi ollut korkea maila. En tiedä, Barkov aprikoi SuomiKiekko-sivustolle.

Tosiasiassa ohjaus oli varsin onnistunut ja täysin sääntöjen puitteissa.

Barkov pamautti Slovakia-ottelussa tehot 1+2 ja on tekemässä hyvää kiriä turnauksen pistepörssissä. Siellä tällä hetkellä kova kilpailija on Barkovin ketjukaveri Patrik Laine, joka on ykkösenä tehoilla 6+4=10.

Barkov tulee pisteen perässä (3+6=9).

– Ei meillä kuitenkaan mitään kisaa ole. Tärkeää on se, että tehdään maaleja ja voitetaan pelejä. Sitten siihen koitetaan päälle saada vielä hyvää puolustuspeliä, Barkov mietti.

Ylipäätänsä Slovakia-peli tarjosi Barkoville varsin kohtuullisen vaikutelman.

– 5-0. Juuse (Saros) oli mahtava maalilla, varsinkin ekassa erässä, kun tuli pari maalintekopaikka kaverille. Sitten vähän parannettiin peliä, tehtiin tarvittavat maalit ja ylivoima oli hyvää, Barkov analysoi.

Seuraavaksi Leijonilla tiedossa on alkulohkon huipennus, tiistain ottelu Kanadaa vastaan.

Siellä edessä on todella kova mittari, minkä Barkov tietää hyvin.

– Huomenna huilataan ja ladataan akkuja. Sitten Kanadan kimppuun. Heillä on todella hyvä nippu ja ovat mestarisuosikkeja, joten meiltä vaaditaan ihan täysonnistuminen, jotta peli olisi tasaista tai että voitettaisiin. Takki auki ei lähdetä missään nimessä.

Ilari Savonen, Pietari
Twitter: @ilarisavonen