MM-kotikisoihin valmistautuva Venäjän joukkue tiedotti maanantaina tuoreista NHL-vahvistuksista.

Detroit Red Wingsistä Venäjä tulee saamaan kaksi miestä, jotka ovat supertähti Pavel Datsjuk ja puolustaja Andrei Martshenko. Lisäksi Venäjä kertoo valmistelevansa Florida-pakki Dmitri Kulikovin MM-valintaa, joka riippunee siitä, läpäiseekö hän NHL-seuransa lääkärintarkastuksen.

Venäjän MM-kisoihin treenaavassa nimiluettelossa on tällä hetkellä jo kymmenen NHL-pelaajaa plus Kulikov.

Mukana rapakon takaa ovat Columbuksen maalivahti Sergei Bobrovski, Coloradon kassari Semjon Varlamov, Montrealin puolustaja Aleksei Jemelin sekä New Jersey Devilsin hyökkääjä Sergei Kalinin, Winnipegin hyökkääjä Aleksander Burmistrov, Edmontonin hyökkääjä Nail Jakupov, Arizonan hyökkääjät Viktor Tihonov ja Sergei Plotnikov.

Eikä siinä vielä kaikki. Venäjän johtoryhmän mukaan Chicagon ja St. Louisin välinen ensimmäisen kierroksen pudotuspelipari kiinnostaa erityisesti Venäjää, sillä jommasta kummasta joukkueesta tulee ilman loukkaantumisia saletisti lisää kovia apuja (uutinen). Chicagon ja St. Louisin otteluparin voittaja ratkeaa tulevana yönä. Myös Philadelphian NHL-taival on päättynyt, joten Philadelphian puolustaja Jevgeni Medvedev on maajoukkueensa käytettävissä.