Vancouver Canucksin Markus Granlund on toinen tänä keväänä paikkansa kevään MM-turnauksessa jo varmistanut pelaaja. Päävalmentaja Kari Jalonen kertoi tiistain harjoitusten jälkeen, että Granlund ja Leo Komarov pelaavat MM-jäillä.

Granlund pelaa ensimmäisen miesten MM-turnauksensa.

– Jos pystyy pukemaan leijonapaidan päälle, niin se on hieno juttu. Ei tässä kannata jännittää. Kaikki ovat ammattilaisia, ja tämä on hyvä ja nälkäinen porukka, tuumasi Granlund treenien jälkeen suomalaismedian puristuksessa.

Granlund olisi ollut valmis myös ns. tryout-paikkaan, eli antamaan tarvittavat näytöt MM-paikan saamiseksi. Suora kisapaikka ei ollut syksystä 2013 alkaen Pohjois-Amerikassa pelanneen hyökkääjän vaatimuslistalla.

– Jos pitää lähteä taistelemaan paikasta, niin sitten taistellaan paikasta. Haluan kuitenkin pelata kisoissa! Silti joka päivä pitää näyttää jäällä, että haluaa olla täällä. Jos jäällä vain surffailee, niin voidaan sanoa, että lähde kotiin. Ei sellaiselle ole jäällä mitään käyttöä, hän tuumasi.

Granlundin edeltävä komennus Suomen paidassa tapahtui reilut kolme vuotta sitten, kun hän oli mukana karsintasarjaan jämähtäneessä alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa. Nyt paluu leijonavaakunaiseen paitaan tapahtuu arvokisojen osalta taas Venäjällä, mutta pelipaikka ei ole Ufa, vaan Pietari ja Moskova.

– Onneksi ei mennä samaan kaupunkiin! Ne kisat eivät olleet onnistuneet, ja niistä on hampaankolossa, hän myönsi.

Treidi oli helpotus

Granlundin NHL-ura ei ole vielä lähtenyt haluttuun lentoon. Päättynyt kausi oli miehelle kolmas Pohjois-Amerikassa ja toi treidin Calgary Flamesista Vancouveriin.

– Se on uusi startti minulle. Calgaryssa oli hieman tahmeaa, ja pääsin vaihtamaan maisemaa. Vancouver halusi minut. Pääsin pelaamaan hyvin loppukaudesta. Siellä on nuori jengi, jossa tehdään jälleenrakennusta. Se on hyvä juttu minulle.

– En pystynyt olemaan parhaimmillani joka ilta. Jos olet nuori ja pelaat yhden huonon pelin, niin sitten olet katsomossa. Se oli raakaa peliä. Siellä oli muitakin nuoria, jotka oli varattu pienemmillä numeroilla, ja kilpailu on kovaa, Granlund sanoi.

Pelaajakaupat ovat kovaa leikkiä, kun ihmisiä siirrellään kaupungista ja joukkueesta toiseen. Granlundille siirto ei ollut mikään märkä rätti vasten kasvoja, sillä tilanne Flamesissa oli vaikea.

– Olin kuullut treidistä jo aiemmin, eli se oli ollut vireillä vähän aikaa. Kun se tapahtui, niin pakkasin kamat hyvällä mielellä ja lähdin jatkamaan matkaa. Ei siinä kannattanut jäädä murehtimaan. Se oli minulle hyvä juttu, vaikka olikin haikeaa vaihtaa jengiä, hän sanoi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen