JYVÄSKYLÄ. JYPiin täksi kaudeksi siirtynyt Joonas Nättinen ehti vetää niillä kuuluisilla kiikareilla pudotuspelit ennen lauantaina.

Eipä vedä enää.

Nättinen oli iso hahmo, kun JYP onnistui tasoittamaan välieräsarjan HIFK:ta vastaan vietyään toisen kohtaamisen nimiinsä lukemin 5-2.

Leijonissa tällä kaudella pariin kertaan piipahtanut Nättinen iski kaksi maalia, jotka olivat numero 1 ja numero 2 tälle keväälle.

– Kyllä ne helpottivat. Toki näissä peleissä on tärkeää se joukkuemenestys ja se, että päästään voittamaan pelejä ja päästään eteenpäin. Mutta juuri se, että mulla on paljon vastuuta tässä joukkueessa ja multa odotetaan niitä tehoja, niin olihan se helpotus, että nyt ne hanat aukesivat, Nättinen huokaisi SuomiKiekko-sivustolle helpottuneena.

– Tästä on hyvä jatkaa. Onneksi pelejä on jäljellä vielä paljon.

Ylipäätänsä Nättisen johtama ketju, jossa laidoilla viilettivät Petr Hubacek ja Henri Kanninen, keräsi paljon kehuja. Se onnistui myös hyvin pimentämään Teemu Ramstedtin johtaman HIFK:n syömähampaan kaiken lisäksi.

– Erityismaininta Nättisen ketjulle. Loistavaa duunia, JYP-luotsi Marko Virtanen kehaisi.

– Petr oli todella kovassa iskussa tänään. Sotakoira oli kovalla jalalla liikkeellä, Nättinen hymähti.

Ylipäätänsä hirveästi negatiivista ei JYPin osalta lauantain kohtaamisesta jäänyt käteen.

– Lähes kaikki meni lapaseen. Saatiin aivan loistava startti peliin ja pari maalia siihen. Sitten jänne pysyi toisessa erässä ja ehkä, noh, kolmannessa erässä peli kääntyi vähän passiivisemmaksi. Mutta homma hoitui kuitenkin.

– Pakotettiin heitä pelaamaan vähän enemmän laitoihin ja he eivät päässeet ykkössektorille. Oli taktisesti aika onnistunut peli meiltä, Nättinen kiitteli.

Ja ylivoima lähti rullaamaan.

– Se on aivan helkkarin tärkeää. Sarjassa on pienet marginaalit, niin ylivoimat tulevat olemaan todella isossa roolissa. Helpotusta toi se, että saatiin heti alkuun ylivoimamaaleja. Se on kuitenkin vähän takkuillut viime aikoina, mutta onneksi homma on pysynyt silti rentona. Ei olla ruvettu panikoimaan siellä jäällä ja nyt se näyttää tuovan tulosta.

Milläs sotasuunnitelmalla sitten seuraavaan peliin maanantaina Helsingissä?

– Saatiin hyviä vinkkejä tästä, että miten näitä pelejä pitää pelata HIFK:ta vastaan. Ei siinä sen kummempaa. Lähdetään ryöstöretkelle sinne maanantaina, Nättinen viitoitti.

Ilari Savonen, Jyväskylä
Twitter: @ilarisavonen