OULU. Kärppien ja Tapparan kolmas välieräottelu tiistaina oli lopulta hyvin värikäs.

Kärpät onnistui kaventamaan välieräsarjassa tilannetta, mutta puhetta riitti kovasti kamppailun jälkeen muun muassa tuomaritoiminnasta.

Jo toisella erätauolla TV-kuvien perusteella joukkueiden päävalmentajat Lauri Marjamäki ja Jussi Tapola kävivät kovaa sanavaihtoa pukukoppikäytävällä.

Kaksikkoa erottamassa oli muun muassa toinen otteluvalvoja Vesa Karjalainen.

Miksi noin värikäs yhteenotto? Mistä se johtui?

– Tunteet on pinnassa… ja voittamisen halusta. Hyviä kavereita ja tuttuja ollaan ja vähän kisaillaan keskenään. Eihän tämä mitään muuta ole, Tapola aloitti vastailun SuomiKiekko-sivustolle.

Se ei näyttänyt siltä, että olitte sillä hetkellä hyviä kavereita.

– Kyllähän avioliitossakin puoliso ja aviomies taistelevat välillä keskenään, vaikka ovat naimisissa. Eihän se sitä poista, että voisi olla välillä asioista eri mieltä. Se kuuluu tähän. Ovathan pelaajatkin tuolla kentällä välillä eri mieltä asioista.

Mistä olitte eri mieltä?

– Vähän mökkipaikkaa mietittiin. Ollaanko Oulussa vai Tampereella, se jäi vähän vielä epäselväksi.

Marjamäki puolestaan ei lähtenyt käytännössä lainkaan kommentoimaan tilannetta.

Keskustelu pelin aikana kohdistui voimakkaasti ottelun tuomaritoimintaan, kun Tapparalle irtosi muutama varsin heppoinen kaksiminuuttinen.

Paikalla ollut erotuomarivastaava Jyri Rönn piti tuomaritoimintaa onnistuneena.

– Turha niitä on lähteä kiistämään. Sen voi sanoa, että olihan meillä aika paljon niitä jäähyjä. Vaikea se on tuosta aitiosta käsin kaikkea sanoa, että mikä on oikea ja mikä ei. Pari oli sellaista, minkä olisi voinut jättää pois, Tapola tyytyi kommentoimaan.

Pelin paremmasta osapuolesta ei jäänyt kuitenkin epäselvyyttä. Selkeästi tasoaan nostanut Kärpät oli tiistaina vahvempi myös Tapolan mielestä.

– Tänään Kärpät oli parempi joukkue, ei mitään heiltä pois. He saivat sentteriosaston kuntoon ja heillä on koko ajan tuoreita kavereita rivistössä mukana. Sitä kautta ehkä se tuoreuden löytäminen yksittäisiin peleihin ja joissakin kohdin on ehkä vähän helpompaa. Mutta kun Kärpät laittaa kaiken peliin, niin siinä täytyy pystyä ylittämään itsensä joka jätkän ja ihan viisikkotasolla ja tarvitaan vähän onneakin.

– Mutta ei ruveta selittelemään. Ei me huonoja oltu, mutta ei riittävän hyviä Kärppiä vastaan, Tapola tiivisti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen