HELSINKI. Perjantaina Liigassa todellinen herkkupala nähdään Helsingin vanhassa jäähallissa, kun HIFK ja Kärpät iskevät yhteen.

Sarjakärki HIFK johtaa tällä hetkellä viidellä pisteellä Kärppiä. Runkosarjan voiton suhteen peli voikin kertoa paljon, sillä jos HIFK vie täydet pisteet nimiinsä, on ero sen jälkeen kaksikon välillä jo kahdeksan pistettä, kun molemmilla jäljellä on enää perjantain jälkeen kolme ottelua.

Voitolla taas Kärpät nousee kahden pisteen päähän, mikä tietäisi erittäin jännittäviä vaiheita runkosarjan viimeisille kierroksille.

Se on siis isona panoksena. Perjantain kamppailuun Kärpät lähtee kuitenkin ihan jo puhdistamaan kasvoja viime kerran vierailusta, mikä meni aivan poskelleen.

– Viimeksi ei pelattu niin hyvin täällä ja rumasti hävittiin. Kyllä me lähdetään sitä korjaamaan, Kärppien kokenut sentteri Esa Pirnes miettii SuomiKiekko-sivustolle.

Marraskuun lopulla HIFK oli kotonaan parempi peräti lukemin 5-1.

Tuoreimpien pelien osalta Kärpät sai varsin hyvän kokemuksen alle keskiviikkona, kun se päihitti toisen Liigan kärkiseuran Tapparan kotonaan tyylipuhtaasti lukemin 4-0.

– Nollattiin se samantien, sillä eteenpäin täytyy mennä koko ajan ja keskittyä peli kerrallaan. Tietenkin siellä oli hyviä asioita, esimerkiksi puolustuspelin suhteen. Niistä asioista meidän pitää pystyä pitämään kiinni, Pirnes näkee.

Viime aikoina Kärppien puolustuspelaaminen on ollut erittäin laadukasta. Esimerkiksi edellisen kerran oululaisseuran verkkoon on tehty enemmän kuin kaksi maalia tammikuun loppupuolella (27.1.).

Toinen puoli, mikä on pistänyt silmään viime aikoina, on se, miten Kärpät on löytänyt itselleen toimivan nelosketjun, joka on ihan aidosti, aidosti klassinen neloskenttä. Siirtorajalla Ouluun vaihtanut Jari Sailio on terävöittänyt kyseistä vitjaa ja nyt yleensä taitavuudesta ja nopeudesta tunnetulla Kärpillä on oma fyysinen elementti.

Tyylipuhtaassa Tappara-voitossa Sailion, Juho Keräsen ja Simon Suorannan ketju keräsikin kehuja. Samainen yhdistelmä jatkaa yhdessä myös perjantaina.

– Se oli varmaan paras peli tähän asti meiltä. Alussa meni vähän aikaa, mutta nyt oli jo sitten hyvää tekemistä. Päästiin karvaamaan, annettiin taklauksia ja päästiin riistämään kiekkoja hyvin, eikä oltu hirveästi omissa. Oli myös esimerkiksi maalipaikkoja monta. Niistä ei vielä mennyt ja ne pitää käyttää vielä. Mutta se oli hyvä peli, Sailio muistelee ja kääntää katseet ketjunsa osalta tähän iltaan.

– Hyvää puolustamista, kova työmäärä ja fyysisyyttä. Tiivistä pelaamista niin viisikkona kuin kolmikkona.

Molemmat Pirnes ja Sailio odottavatkin innokkaana jo perjantai-illan ottelua, mikä on loppuunmyyty.

– Se on ihan sama missä jengissä on ollut, niin aina on ollut mukava tulla tänne. Aina saa itsensä ladattua hyvin ja tietää, että kaukalossa tulee tapahtumaan. Tulee aina hyvä ilta, kun täällä pelaa, Sailio tunnelmoi.

Missä teidän pitää olla terävänä, mikäli aiotte pistää runkosarjan voittotaistelun vielä tiukaksi?

– HIFK:lla on paljon taitoa ja maalintekovoimaa. Puolustaminen on kaiken a ja o. Ja jäähyttömyys tulee olemaan isossa merkityksessä tänään, Sailio pohtii.

– Viime pelit ovat näyttäneet sen, että ylivoimat ja alivoimat ratkovat nämä pelit. Ja kyllä meidän kiekollisen pelin täytyy olla huolellista. Ei voida jättää kiekkoja vääriin paikkoihin. HIFK kuitenkin iskee kovasti vastaan, Pirnes jatkaa.

Ottelu alkaa illalla kello 18.30.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen