St. Louis Bluesin hyökkääjä Jori Lehterä on pelannut jo pitkään samalla luistimen terällä.

Lehterällä on menossa toinen kausi Bluesin vahvuudessa, mutta seuran huoltopäällikkö Bert Godin ei ole kertaakaan teroittanut suomalaispelaajan luistimia.

Lehterä ei tosin pelaa tylsillä terillä, vaan hän on vienyt Suomesta mukanaan 80 paria suosimiansa etukäteen teroitettuja teriä.

– Olen pelannut näillä viisi viimeistä vuotta. Minulla on hyvä yhteys näiden valmistajaan, se on eräänlainen sponsorisopimus. Pidän siitä miltä ne tuntuvat, Lehterä sanoo seuransa verkkosivuilla.

Huoltajat vaihtavat Lehterän luistimien terät aina pelipäivän aamujäiden jälkeen, joskus muulloinkin. Noin 30 pelatun ottelun jälkeen Godin lähetti Lehterän käytetyt terät Suomeen ja teroituksen jälkeen ne matkasivat takaisin.

Lehterä vaihtoi näihin teriin huonojen kokemustensa pohjalta.

– Useat huoltajat KHL:ssä eivät ole sellaisia huoltajia kuin me. Me olemme pikkutarkkoja ja käytämme tähän paljon aikaa. Jori ei ollut tyytyväinen siihen, miten hänen luistimensa teroitettiin KHL:ssä. Hän tapasi tämän kaverin ja toi teriä mukanaan St. Louisiin, Godin selvittää.

Lehterän suosimat terät ovat kiinni luistimessa ruuveilla, joten terän vaihto kesken pelin ei käy yhtä sukkelaan kuin modernimmalla luistinmallilla. Harvalla NHL-pelaajalla on muutenkaan enää uutta teräparia jokaista ottelua varten, Bluesin sivuilla todetaan.