Hollo vs Lukijat: ”Jääkiekon Liigan taso putoaa kuin lehmänhäntä”

© Kuva: Juha Tamminen

Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jääkiekosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Jääkiekon Liigan taso ei taida olla enää ihan sitä legendaarista ”Euroopan parasta kiekkoa”. Yksi hyvä esimerkki siitä on se, että liigaan nostettu KooKoo tappeli heti avauskaudellaan vaatimattomilla resursseilla pudotuspelipaikasta aivan viimeiseen asti. KooKoo kahmi 15 pistettä enemmän kuin Ilves ja 19 enemmän kuin Blues.

– Yhä nuorempia pelaajia lähtee esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan ja Ruotsiin pelaamaan, ja kun Liigan joukkuemäärä kasvaa koko ajan, laskee taso; mitat täyttäviä liigapelaajia ei vain yksinkertaisesti löydy riittävän paljon.

– Edelliselle kaudelle liigaan nostettu Vaasan Sport pelaa parhaillaan pudotuspelien avauskierroksella TPS:n kanssa paikasta kahdeksan parhaan joukkoon. Jotenkin tulee sellainen fiilis, että Ilveksen, HPK:n ja Ässien kaltaiset jähmettyneet organisaatiot eivät ole riittävän nälkäisiä. KooKoolla ja Sportilla sitä nälkää tuntuu olevan, ainakin tuloksista päätellen.

– Ensi kaudeksi mukaan otetaan Mikkelin Jukurit. Millainen nälkä heille lienee? Veikkaan että aikamoinen. Liigan tason heikkenemisen suurimmat syyt ovat juuri näiden perinteisten seurojen leipiintyminen ja väärät valinnat. Kun huolta putoamisestakaan ei ole, miksi panostaa edes yhtään enempää?

– Ainoa konsti saada nämä seurat jaloilleen olisi palauttaa liigakarsinnat mahdollisimman pian. Jos niin ei tehdä, uskon Liigan tason heikkenevän entisestään vuodesta toiseen. Mitä mieltä sinä olet?


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!