Sovetski Sportin sisäpiirilähde kertoo uutta tietoa Ilja Kovaltshukin hyllyttämisestä.

Ilmassa on ollut kaikenlaisia salaliittoteorioita, sillä Pietarin SKA teki kovan päätöksen laittamalla KHL:n suurimman tähden tylysti sivuun kesken tärkeimpien pelien.

Kummastusta on herättänyt myös SKA:n toimenpide lähettää Kovaltshuk pitkälle yli 10 tuntia kestävälle junamatkalle ennen toista Lokomotiv-peliä. Joukkueen kapteenia luultiin nöyryytettävän laittamalla hänet Jaroslavlista lähtevään Pietarin junaan, mutta Sovetski Sportin mukaan päätöksen teki itse Kovaltshuk.

– On tiedettävä, millainen luonne Iljalla on. ”En jää tänne, lähden junalla kotiin”. Tämä ratkaisu on hänestä lähtöisin, venäläisaviisin sisäpiirilähde kertoo Kovaltshukin kuultua hyllytyksestä.

Venäläislähde kertoi aiemmin myös syyn koko jupakalle: Kovaltshuk on hiihdellyt suorin jaloin, kun muu joukkue on paiskinut töitä erityisesti puolustussuuntaan.

– Tilanne on täysin selvä. Kovaltshuk ei toteuta alkuunkaan niitä tehtäviä, joita päävalmentaja Sergei Zubov haluaa toteuttavan. Siksi hänet on poistettu kokoonpanosta.

Kovaltshukin hyllytys on kestänyt jo kolme peliä, jotka SKA on voittanut. Pietarilaisseura siirtyy seuraavaksi Jaroslavliin, jossa se pelaa jo sarjan katkaisusta Lokomotivia vastaan maanantaina. Vielä ei tiedetä, pelaako Kovaltshuk viidennessä pelissä.