Pittsburgh Penguinsin riveissä venäläishyökkääjä Sergei Plotnikov on istunut katsomon puolella jo pidemmän aikaa terveenä.

Plotnikov, joka maksoi raporttien mukaan melkein 500 000 dollaria siitä, että hän pääsisi eroon KHL-sopimuksestaan, on pelannut viimeksi Penguinsin paidassa tammikuun 6. päivä.

Penguinsin GM Jim Rutherford myönsi suoraan, että välit Plotnikovin ja Penguinsin päävalmentajan Mike Sullivanin välillä eivät ole tällä hetkellä ihan parhaat mahdolliset. Asia tuli ilmi paikallisen 93.7 The Fan -radiokanavan haastattelussa.

– Rutherford kertoi, että Plotnikov joutui Sullivanin silmissä ”heikolle puolelle”, kun hän ilmaisi kiinnostuksestaan Venäjälle paluusta, toimittaja Shelly Anderson kirjoitti.

– Hänellä oli viiden viikon mittainen hyvä vaihe päällä, mutta sitten hän ilmaisi halustaan palata Venäjälle. Se ei mennyt kovin hyvin valmentajan kanssa ja hänen suhteen, Penguinsin verkkosivuille kirjoittava John Toperzer puolestaan jatkoi.

Plotnikovin agentti Mike Liut myönsi Pittsburgh Post-Gazetten haastattelussa tilanteen olevan haastava.

– Sergei haluaa pelata NHL:Ssä ja hän maksoi sen eteen ison summan rahaa kesällä. Mutta hän ymmärtää, että jos pelaaminen NHL:ssä ei tapahdu Pittsburghissa, joka on yrittänyt treidata häntä jo tovin ajan, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin palata Venäjälle, jos treidiä ei tapahdu. Se on kuitenkin hankalaa, jos olet kaksi kuukautta terveenä sivussa, Liut näki.

32 ottelussa tällä kaudella Plotnikov on saanut kasaan vain kaksi tehopistettä.