Yhdysvaltalaisen juniorijoukkue Flint Firebirdsin ympärillä kiehuu urakalla. Joukkueessa pelaa tuore nuorten maailmanmestari, 17-vuotias puolustajalupaus Vili Saarijärvi.

Firebirdsin päävalmentaja John Gruden ja apuvalmentaja Dave Karpa ovat saaneet potkut. Poikkeuksellisen tilanteesta tekee se, että miehet saivat monoa samasta seurasta jo marraskuussa.

Firebirdin pääomistaja Rolf Nielsen turhautui valmentajakaksikkoon syyskaudella, kun nämä eivät antaneet hänen mielestään tarpeeksi jääaikaa 17-vuotiaalle Hakon Nielsenille. Pelaaja on omistajan poika.

Tilanteesta kehkeytyi iso soppa ja lähteiden mukaan joukkue meni seuran toimistolle, jokainen pelaaja heitti pelipaidan lattialle ja lähti sitten ulos protestiksi seurajohdolle.

Selkkauksen saaman julkisuuden ja junioriliiga OHL:n antaman paineen vuoksi omistaja Nielsen myönsi tehneensä virheen. Seuraavana päivänä hän palkkasi Grudenin ja Karpan takaisin. Nyt Nielsen tuskin tekee samaa uudestaan.

– Tämä on ollut uskomatonta. En usko, että pelaajat marssivat ulos kuten viimeksi. He luultavasti jatkavat pelaamista, mutta lopuissa otteluissa vastustajalle on tarjolla enemmän kuin helpolla kaksi pistettä, joukkueen lähellä oleva henkilö sanoi The London Free Pressille.

Firebirdsin kiekkotoimintojen johtaja ja omistajan erityisneuvonantaja Sergei Kharin ottaa nyt joukkueen vetovastuun. Firebirds on OHL:n läntisessä konferenssissa sijalla yhdeksän takanaan vain Guelph Storm.