Urallaan muun muassa olympiakultaa ja kahdesti miesten MM-kultaa tähän mennessä voittanut puolustaja Dan Hamhuis on yhdistetty tiiviisti siirtohuhuihin NHL:ssä viime aikoina.

Hamhuis, 33, on palaamassa kaukaloihin tänä viikonloppuna loukkaantumisten jäljiltä. Mutta nyt kysymys on se, että miten pitkään hän edustaa nykyistä seuraansa Vancouver Canucksia?

Tällä hetkellä luotettava yleispuolustaja on pelaamassa viimeistä kautta nykyisessä sopimuksessaan ja jatkoneuvottelut Canucksin kanssa eivät ole sen suuremmin edenneet.

Hamhuis saattaakin olla hyvin todennäköisesti kauppatavaraa, varsinkin jos jatkosopimusta ei piakkoin synny.

– Uskon vahvasti tähän joukkueeseen ja pidän siitä suunnasta, mikä tällä hetkellä organisaatiossa on. Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia ja tässä mukana oleminen on varsin mieluisaa. Mutta saa nähdä miten asiat menevät, sitä ei oikein koskaan tiedä. On niin paljon eri variaatioita ja kuvioita, Hamhuis mietiskeli The Provincen mukaan.

– Ehkä he haluavat minut, ehkä eivät. Siellä on myös olemassa omat ongelmat palkkakattojen ja Kanadan dollarin kurssin osalta. En tiedä miten tämä ratkeaa.

Hamhuisin mahdolliseksi osoitteeksi on kaavailtu muun muassa Washington Capitalsia ja Pittsburgh Penguinsia, jotka molemmat pursuavat kovia tähtiä.

– Jos jotain järkevää tulee eteen, aiomme katsoa sitä. Mutta nuo pelaajat ovat iso osa joukkuettamme, Canucksin GM Jim Benning puolestaan sanoi liittyen Hamhuisiin ja toiseen viimeistä kautta sopimuksestaan pelaavaan Radim Vrbataan, joka on myös pyörinyt siirtohuhuissa vankasti jo pidemmän ajan.

Canucks on tällä hetkellä viidentenä omassa divisioonassaan ja on vielä mukana pudotuspelitaistossa. Hamhuis kuitenkin saattanee haluta saada mahdollisuuden Stanley Cupia tavoittelevassa joukkueessa. Aivan niin pitkälle Canucksia ei ainakaan tällä kaudella odotella.