OULU. Tiistaina HPK saapui mittamaan sarjan kärkipaikoilla keikkuvan Kärppien kunnon tuoreen päävalmentajansa Olli Salon johdolla.

Vielä 40 minuutin jälkeen HPK oli hyvin pelissä mukana.

Päätöserässä ote kuitenkin kirposi.

– Kaksi erää taisteltiin hyvin, mutta sen jälkeen kolmas jäi kyllä ihan piippuun. Siihen ei todellakaan voi olla tyytyväinen. Oltiin yhden maalin takana ja ei saatu enää mitään irti kolmannessa erässä. Siinä meidän pelaaminen loppui ihan täysin, HPK-luotsi Salo harmitteli.

Päätöserässä Julius Junttila, Mika Pyörälä ja Sebastian Aho kasvattivat Kärppien johtoa maaleillaan. Loppulukemat olivat Kärppien hyväksi 5-1.

– Kyllähän Kärpät tuli tosi kovaa (kolmannessa erässä) ja oli energinen. Se näkyi varsinkin siinä päätöserässä, missä antoivat kovaa painetta meille ja veivät meiltä niin sanotusti jalat alta.

Johtuiko se tuosta vai mistä, että peli kirposi teiltä pahasti käsistä?

– Sen kun osaisi tarkkaan tähän sanoa, niin sitä ei olisi tapahtunut. Tietysti olihan Kärpätkin siinä hyvä. Ehkä meiltä olisi hieman enemmän pitänyt löytyä uskonvoimaa siihen meidän tekemiseen. Sitä ei löydetty tänään ja siitä pitää oppia. Se jäi meiltä vähän uupumaan tuollainen pieni uskonpoikanen, Salo mietti.

HPK:lle mahdollisia huonompia uutisia toi se, että Vojtek Polakin kolmannen erän taklaus Kärppien Miska Humalojaan saattaa tuoda jatkoseuraamuksia. Polak osui taklauksellaan pimeästä kulmasta suoraan Humalojaa päähän.

Tuoreen HPK-päävalmentaja Salon mietteitä muun muassa tulevaisuuden tavoitteistaan luvassa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen