Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jääkiekosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Outo juttu:

– Kun Mikael Granlund teki 19-vuotiaana ilmaveivimaalinsa Venäjää vastaan MM-kisoissa, vain taivas oli hänelle rajana. Niin ainakin median ja suuren yleisön silmissä. Toki Granlund oli jo silloin kiistatta erinomainen pelaaja muutenkin ja on yhä.

– Mutta odotukset uran jatkolle olivat tuolloin aivan toisenlaiset, missä nyt mennään. Hänen oletettiin nousevan NHL:ssä runkopelaajaksi heti ja supertähdeksi muutamassa vuodessa.

– Avauskausi Minnesota Wildissa oli todella hankala. Toisella kaudella pisteitä alkoi jo tulla, 76 ottelussa 12+37. Seuraava kausi oli kuitenkin jälleen tasapaksu, eikä kehitystä tullut. Eikä sitä ole tullut tälläkään kaudella. Granlund ei ole noussut joukkueensa avainpelaajien joukkoon. Tällä kaudella 58 ottelua on tuonut pisteet 6+25.

– Sopiiko Granlundin pelityyli kuitenkaan NHL:ään ja pieneen kaukaloon? Olisiko hänellä kuitenkin parempi tulevaisuus esimerkiksi KHL:ssä? Ja miksi näin kävi, miksi ei tullut supertähteä, tuli ihan jees kakkoskentän peruspelaaja. Oliko huuma nuorena liikaa ja odotukset liian korkealla?