Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa torjuva Juuse Saros on esiintynyt pienessä kaukalossa vakuuttavasti. Peliaikaa ei kuitenkaan tule kovinkaan paljoa Milwaukee Admiralsn maalinsuulla.

20-vuotiaan suomalaisen tilillä on tältä kaudelta 22 AHL-ottelua torjuntaprosentilla 91,8. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,40.

Viimeksi Saros nollasi Charlotte Checkersin. Vastuuta on kuitenkin tullut tämän vuoden puolella todella vähän. Kahdeksasta viime pelistä Saros on aloittanut vain kaksi, tammikuussa pelejä kertyi neljä.

– Ainoa syy miksi Juuse ei ole pelannut, koska ’Maz’ on pelannut niin hyvin, Admiralsin päävalmentaja Dean Evason perusteli Journal Sentinelille.

Mazilla Evason viittaa Marek Mazaneciin. 24-vuotias tshekkivahti on saanut pelata 27 peliä, joista hän voittanut 15. Saros puolestaan on napsinut 16 voittoa.

– Ajattelemme asiaa koko ajan. Se on vaikea päätös, Evason totesi.

Saros ei ole ottanut asiasta isompaa stressiä.

– Aloittaessaan pelaamaan maalivahtina tietää, että vain yksi voi olla maalilla. Täytyy harjoitella hyvin, pysyä positiivisena ja kannustaa jätkiä kun ei itse pelaa, Saros kertoi.