Venäjän hyökkääjä Radel Fazlejev oli eilisillan välierän jälkeen haluttu haastateltava kansainvälisen lehdistön piirissä, sillä WHL-seura Calgary Hitmenissä pelaava pelaaja on yksi harvoista Venäjän englannin kielen taitoisista nuorukaisista.

Puheet kääntyivät jo eilen varsin nopeasti tämän illan finaaliin.

– Pelasimme heitä vastaan lohkossa. He ovat isoja, taitavia ja nopeita. Meidän pitää pelata omalla tyylillämme, emmekä saa ottaa jäähyjä. Ylivoiman on toimittava, ja emme saa pelata omassa päässä, Fazlejev sanoi.

Häntä tentattiin myös Suomen ykkösnimistä, Jesse Puljujärvestä ja Patrik Laineesta.

– Tiedän vain, miltä he näyttävät. Oikealta ampuva häkkipää on todella hyvä. Hänellä on hyvä laukaus, mutta häntä vastaan on pelattava niin kuin muitakin vastaan, sanoi Fazlejev.

Pieni täsmennys oli vielä paikallaan, sillä venäläisestä ei heti tiedetty, että kummasta suomalaisesta hän puhui. Kyseessä oli Puljujärvi, mutta Laineenkin hän oli laittanut merkille.

– Tiesin, että hän (Puljujärvi) pelasi jo viime vuonna tässä turnauksessa. Mutta hänhän ei ole ainoa? En edes tiedä, montako heitä on. He ovat hyviä, ja onnea heille urilleen ja draftiin. Toivottavasti he tekevät uraa NHL:ssä.

Suomi ja Venäjä kohtaavat illalla kello 20.30 alkavassa MM-finaalissa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen