HELSINKI. Nuoret Leijonat onnistuivat ottamaan harppauksen kohti isoa tavoitetta, kun se voitti välieräottelussa Ruotsin maanantaina lukemin 2-1.

Suomi pelasi turnauksen tasapainoisimman pelin, missä olennainen juttu oli se, että puolustuspeli toimi mainiosti.

– Tämä oli erilainen peli mitä aiemmat pelit ovat olleet tähän mennessä. Aiemmin on hakattu maaleja molempiin päihin ja nyt ei tullut sitten paljoakaan. Kolme yhteensä, mutta kuitenkin, tosi vähän. Tietyllä tavalla ehkä oli vähän helpompaa, kun ei tullut niin paljoa laukauksia, mutta mun mielestä se kertoo meidän joukkueesta, Nuorten Leijonien tolppien välissä torjunut Kaapo Kähkönen kävi läpi.

– Me löydetään tapa voittaa näitä pelejä. Oli se sitten 6-5 tai 2-1, Kähkönen mietti.

Fiilikset olivatkin korkealla.

– Todella hienot. Vaikea edes sanoa enempää, mutta todella hienot.

Nuoret Leijonat ovat ottaneet myös Kähkösen mielestä askeleita eteenpäin ja saaneet vietyä peliä oikeaan suuntaan.

– Kyllä me ollaan parannettu puolustamista, alivoimaa ja kaikkea tässä turnauksen aikana, vaikka onkin mennyt maaleja omiin. Tietysti iso juttu tänään oli se, että ei tullut jäähyjä ja ei otettu tyhmiä jäähyjä.

Lopussa Kähkönen ei lopulta joutunut venymään aivan huipputorjuntoihin.

– Esimerkiksi (Aleksi) Saarela otti siellä tärkeitä aloituksia ja oli muitakin tämmöisiä juttuja, mitä välttämättä moni ei huomaa. Tuollaisia arvostaa kanssapelaajana.

– Eikä sitten ollut niin hätää. Ehkä Ruotsi ei päässyt niin hyville paikoille mitä Kanada pääsi, Kähkönen mietti.

Toivevastustajaa Venäjästä tai USA:sta Kähkönen ei lähtenyt heittämään.

– Se on oikeastaan aika sama. Se tulee kuka sieltä tulee. Ei me mietitä semmoisia. Sitten kun tiedetään kuka sieltä tulee, niin sitten valmistaudutaan sitä varten.

– Peli kerrallaan. Nyt pitää nauttia tästä voitosta, hoitaa kroppa kuntoon, tankata hyvin ja huomenna valmistautua sitten illan peliin, Kähkönen sanoi tulevasta.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen