HELSINKI. Nuorten Leijonien riveissä koko MM-kotikisojen pistepörssiä suorastaan dominoinut ja edelleen dominoiva Jesse Puljujärvi sai olla yhtä hymyä lauantain Kanada-puolivälieräottelun jälkeen.

Melkoisten käänteiden jälkeen Kanada kaatui lukemin 6-5.

– Kyllähän tuo hyvältä maistuu, erittäin hyvältä. Tästä on kyllä mukava jatkaa, Puljujärvi sanoi leveästi hymyillen SuomiKiekko-sivustolle.

– Aivan huikea peli. Tapahtumia oli niin pirusti, mutta on tämä nätti laji kyllä. Tapahtui niin paljon ja joutui itsekin penkin päässä jännittämään alivoimien kohdalla, että huh huh. Mutta hyvä näin että voitettiin, Puljujärvi mietti.

Meininki Hartwall Arenassa olikin melkoinen, kun runsaslukuinen Kanadan kannattajakunta laittoi kampoihin Suomen kannattajille. Siihen päälle vielä melkoinen maali-iloittelu ja tapahtumia täynnä ollut kamppailu.

– Kun tuolla menee ja pelaa, niin ei sitä toki hirveästi mieti, mutta kyllähän se meteli tietenkin kuuluu siellä taustalla. Ja kyllä sitä vaan janoaa sinne kentälle, kun on vielä kunnon tuki taustalla.

Puljujärvi itse keräsi kasaan tehot 0+3 ja kasvatti nyt turnauksen saldokseen 5+10=15.

Puljujärvi ja Patrik Laine ovat pelanneet huikean turnauksen tähän mennessä ja se on tuottanut muun muassa sen, että Hartwall Arenalle on raahattu isoja naamakuvia Puljujärvestä ja Laineesta.

Sinne suuntaan kaksikko myös tuuletteli 6-5-maalin jälkeen.

– Sinne lähti. On kyllä hauska, että on tuollaisia. Itse kun on pelannut NBA-peliä pleikkarilla, niin siellä on tuollaisia naamoja. Nyt siellä on meikästä tuommoisia, niin onhan se hauska, Puljujärvi nauroi.

Isot naamataulut Puljujärvi oli nähnyt jo lämmittelyssä, kun suomalaisfanit psyykkasivat niillä Kanadan maalivahtia Mackenzie Blackwoodia.

– Näin kyllä, heh. Oli hauska, kun ne siellä pomppi, Puljujärvi hekotteli.

Nyt Nuorilla Leijonilla edessä on haaste nimeltä Ruotsi.

– Kyllähän Ruotsi on kova ja niillä on neljä tasaista kenttää. Siellä on huippujätkiä, maalivahti on pelannut pirun hyvin ja eivät ole hävinneet vielä yhtään peliä. Kyllähän sieltä on aivan huikea joukkue tulossa vastaan. Jos heiltä otetaan voitto, niin kyllä meidän on pitänyt silloin pelata ihan parasta peliämme.

Korjauksia ja parannusliikkeitä on silloin pitänyt myös tehdä Puljujärven mukaan.

– Jäähyjen määrä pitää pistää pienemmäksi ja juuri parantaa tuota puolustuspään peliä. Aika pahoja paikkoja annetaan vastustajalle vieläkin. Melkein aina kun ollaan omissa, niin joutuu olemaan vähän silleen shhhhhh, tuleeko maalia.

– Pitää paremmin kulmissa ja pitää kiinni paremmin omat miehet ja olla jämäkämpi, Puljujärvi sanoi reseptistä tulevaa ajatellen.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen