HÄMEENLINNA. Nuoria Leijonia on palkittu MM-kullan voittamisen jälkeen eri liigapaikkakunnilla viime päivien aikana.

Hämeenlinnassa lauantaina palkittavia riitti, kun HPK:n ja Kärppien peliä ennen HPK palkitsi niin Kärppien edustajat Antti Kalapudaksen, Jesse Puljujärven ja Sebastian Ahon kuin myös kotijoukkueen Joni Tuulolan, maalivahtivalmentajana toimineen Kari Lehtosen sekä myös Nuorten Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen.

Pelaajien osalta Tuulola oli ainut, joka ei ollut vielä kehissä. Kalapudas, Puljujärvi ja Aho taas olivat kaikki kehissä ja vieläpä merkittävässä roolissa Kärpillä, sillä jokainen heistä oli heti mukana oululaisjoukkueen ylivoimissa.

– Varmasti hyvä heille, että pääsivät arkeen ja peleihin taas kiinni. Todella positiivinen oli panos. Jalka kulki, ennakkoluulotonta peliä ja auttoivat kyllä meitä tässä tilanteessa. Kaikki ymmärtävät sen miten paljon heitä tarvittiin, kun ollaan reissaamisen ja otteluruuhkan keskellä. Eilen kärkipeli ja nyt kolmelta alkanut peli. Mutta hyvä näin, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi SuomiKiekko-sivustolle kolmikon tuloa.

Kolmikosta varsinkin Aho tuli hyvin väkevästi mukaan kehiin ja hän oli heti kaukalon näkyvimpiä hahmoja.

1+1-tehojen lisäksi myös kohokohtia pelistä löytyi. Esimerkiksi loppuhetkillä Marjamäki piti Ahoa jäällä, kun HPK haki tasoitusmaalia. Aho pystyi väkevällä kiekonriistolla ottamaan pois HPK:n viimeisen yrityksen ja varmisti Kärpille 4-3-vierasvoiton.

– Hyvin huomioit sen. Juuri noita pieniä voittavia asioita hän tekee. Hyvin tuli kieltämättä peliin ja kyllähän hän on pelannut erittäin korkealla tasolla koko ajan. Heillä (Mika) Niemen kanssa löytyi aika nopeasti yhteinen sävel ja mun mielestä (Julius) Junttilakin sopi hyvin siihen ketjuun, Marjamäki näki.

– Puljujärvi toi myös hyvän panoksen kakkosketjuun Meillä tavallaan kaikki ketjut olivat uusia ja haluttiin kokeilla ja katsoa, että millä ketjuilla lähdetään tästä seuraaviin peleihin. CHL-pelissä tiistaina kuitenkin (Miska) Humaloja, (Kim) Hirschovits ja (Sami) Rajaniemi eivät ole edes edustuskelposia. Hyvä, että näitä jätkiä on tässä.

Marjamäki näki, että Nuorten Leijonien kolmikolla ei ollut suuria vaikeuksia päästä jälleen arkeen kiinni. Siinä yksi etu oli se, että pelitavoissa niin maajoukkuueessa kuin Kärpissä ei ole merkittävän suuria eroja.

– Ei siinä hirveästi ole eroja siinä, mitä Jukka haluaa maajoukkueen pelaavan ja miten me halutaan meidän pelaavan. Se peli, mitä Nuoret Leijonat pelasivat kahden viimeisimmän pelin aikana oli hyvää yhteistyöjääkiekkoa ja se on sitä, mitä mekin halutaan pelata. Toki ovathan he meillä pelanneet paljon ja pelasivat myös nyt niin kuin pitikin.

Marjamäki arvosti kovasti sitä, miten muutaman pelin vieraskiertue lopulta sujui.

– Oltiin pelattu Liigassa kolme peliä enemmän kuin HPK ja kuusi peliä CHL:ää päälle eli yhteensä yhdeksän peliä enemmän kuin he tässä samassa ajassa. Kyllä silleen joukkue on hyvässä iskussa. Kaksi voittoa vieraskiertueelta ja nyt sitten lähdetään poikkeuksellisesti junalla puksuttamaan kohti pohjoista. Maanantaina lähdetään CHL:n välieriä pelaamaan sitten Raumalle. Mutta matkailu avartaa.

– Isot kolme pistettä meille, ei ollut helppo paikka. Arvostetaan todella paljon, Marjamäki tiivisti.

Ilari Savonen, Hämeenlinna
Twitter: @ilarisavonen