OULU. Moskovan EHT-turnauksessa väkevän debyytin Leijoniin tehnyt Markus Nutivaara oli isossa roolissa, kun Kärpät eteni jatkoon CHL:ssä eli Mestarien liigassa.

Ja jatkoon eteneminen tiesi sitä, että Kärpät pelaa myös finaaleissa ja vieläpä kotonaan, kun se on ohjelmassa 9. helmikuuta.

Nutivaara oli ensin alustamassa Kärppien illan ensimmäistä ja myöhemmin tekemässä itse 2-1-maalia, mikä myös lopulta jäi eron tehneeksi osumaksi, kun yhteismaalit olivat Kärppien hyväksi 5-4 Lukkoa vastaan.

Fiilikset ovatkin mainiot Nutivaaralla, kun finaalipaikka ratkesi. Sinne suosikkivastus ilmeni hyvin nopeasti.

– Olen odottanut sitä, että pääsee ruotsalaista joukkuetta vastaan pelaamaan. Niitä vastaan on niin mukava pelata. Nämä ovat kovia pelejä, mennään päästä päähän, saa luistella, saa tukea hyökkäyksiä. Toivottavasti yleisö löytää tiensä sinne finaaliin, sillä se tulee olemaan todella mahtava peli, Nutivaara hehkutti SuomiKiekko-sivustolle ja viittasi vastustajalla Frölundaan, joka tällä hetkellä onkin hyvin vahvasti tulossa Kärppien vastustajaksi.

Juuri Frölunda tiputti Kärpät viime vuonna välierissä jatkosta, joten haussa onkin revanssi.

– On, ehdottomasti, Nutivaara sanoo suoraan.

Kärpät on pystynyt venymään CHL:n matkalla kovissa paikoissa.

– Se on hyvän joukkueen merkki, että pystytään olemaan paineen alla parhaimmillamme ja voitetaan noita pelejä. Ainakin itse henkilökohtaisesti tykkään pelata näitä CHL-pelejä. Vähän poikkeavat normaaleista rutiineista ja näihin peleihin syttyy ehkä vielä enemmän.

Nutivaara itse ei kuitenkaan lähtenyt ottamaan suoraan krediittejä ratkaisumaalistaan.

– Näin heti, että se jostain kimposi. Pitää katsoa videoilta, että kuka sen loppupeleissä ohjasi. Ei päästy juttelemaan vielä pelin jälkeen siitä.

Tilastoissa Nutivaara on kuitenkin maalintekijänä, joten sinnepä lähtee tunnustus. Omaan peliin 21-vuotias puolustaja ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen.

– Ei se ollut tänään niin, niin hyvää ainakaan omasta mielestä. Toki taklauksien ja tehojen valossa näkyy toista, mutta loppujen lopuksi ei jäänyt ihan sellainen tyytyväinen olo siitä.

Noh, parantamiselle CHL-tasolla jäi vielä varaa. Ratkaisevaa välieräottelua Raksilassa seuraamassa oli vaisuhko yleisömäärä, mikä kuitenkin johtaa osaltaan juurensa siihen, että tiistaina Oulussa velloi suoranainen siperiamainen säätila.

– Ehkä sitten finaalin aikana aurinko paistaa. Toivotaan. Sitä odottaa kyllä todella innolla, Nutivaara tunnelmoi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen