OULU. Liigakärjessä edelleen viilettävä Kärpät meinasi saada varsin pahan takaiskun loukkaantumisten osalta lauantaina, kun se menetti luottosentterinsä Esa Pirneksen kesken Pelicans-ottelun.

Pirnes ehti ensin syöttää komeasti Jesse Puljujärven 1-0-maalin, mutta poistui sen jälkeen pukuhuoneeseen.

– Hänellä tuli paha haava tuonne akillesjänteen suuntaan. Onneksi se ei mennyt kokonaan poikki, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi SuomiKiekko-sivustolle.

Akillesjänteen katkeaminen olisi tiennyt suoraan monien kuukausien sairaslomaa Pirnekselle.

Ylipäätänsä Kärpät on ajautunut jo varsin tuntuvaan loukkaantumissumaan.

– (Kim) Hirschovits on ollut viikon kuumeessa, (Miska) Humalojaa katsotaan viikon päästä uudelleen, että onko pelikunnossa ja niin edelleen.

– Tuossa kun on kolme sentteriä pois, niin kyllä se näkyi vähän tässä Pelicans-pelin kolmannessa erässä. Mutta tämmöistä tämä on. Ajattelin, että saadaan äijiä takaisin ja saadaan kunnon kierrätystä, mutta nyt onkin sairastuvalla kuusi äijää.

Hirschovitsin, Pirneksen ja Humalojan lisäksi sivussa ovat Simon Suoranta, Taneli Ronkainen ja Mikko Niemelä, jonka piti tulla takaisin kehiin jo tovi aika sitten.

– Hän ei pysty vielä täyspainotteiseen harjoitteluun. Aluksi oli ennusteita, että pääsisi 6-8 viikon sisällä mukaan, mutta nyt on mennyt yli 8 viikkoa, eikä vieläkään ole täyspainotteisessa harjoittelussa mukana. Voi olla, että menee vielä aikaa sairastuvalla. En osaa sanoa vielä tarkempaa päivämäärää paluulle, Marjamäki kertoi Niemelän tilanteesta.

Viikon aikana Kärpillä on riittänyt kiireitä ja pomppimista paikasta toiseen. Matkan varrella ovat olleet Lappeenranta, Hämeenlinna, Rauma, Tampere ja nyt paluu kotiin.

– Aika kovalla ohjelmalla ollaan oltu tässä. Tiistaina pelattiin iso peli Raumalla, sitten kärkikamppailu vielä torstaina. Kyllä siinä tulee vähän sellainen monttu, että huh, päästiin kotiin. Mun mielestä itse pelissä se ei näkynyt kuitenkaan. Ainut vain kun Pelicans teki kolmannen alkuun maaliin, niin sitten meidän peli ei ollut mitä piti olla.

– Yritetään levätä nyt hyvin, kerätä energiaa ja pitää olla taktisesti viisas Lukkoa vastaan.

Lukko-ottelulla Marjamäki viittasi tiistaihin, milloin Kärpillä ohjelmassa on ratkaiseva välieräottelu raumalaisjoukkuetta vastaan CHL:ssä.

Siihen Kärpät lähtee maalin etumatkalta, kun laskennassa ovat kahden ottelun yhteismaalit.

– Hieno peli luvassa. Saadaan se ratkaiseva ottelu kotiyleisön eteen ja pelataan finaalipaikasta. Siihen valmistaudutaan niin hyvin kuin pystytään ja varmasti tarvitaan energiaa. Nyt päästiin kotiin ja pitää huominen ja ylihuominen käyttää järkevästi, että ollaan täydessä iskussa kotiyleisön edessä silloin, Marjamäki puhui jo tulevasta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen