Jokerit onnistui palaamaan edellisessä ottelussaan voittojen tielle, kun se kaatoi HK Vitjazin lukemin 3-1.

Vitjazia vastaan sunnuntaina isot tykit olivat esillä, kun maalinteossa kunnostautuivat Brandon Kozun, Pekka Jormakka ja Topi Jaakola.

Tiistain otteluun Jokerit kuitenkin tekee useamman muutoksen kokoonpanoonsa, kun muun muassa sunnuntaina sivussa olleet Jesse Joensuu ja Roope Talaja palaavat kehiin.

Muitakin muutoksia kuitenkin tapahtuu, sillä Jokerit on ajautunut suoranaisen pakkipulan keskelle.

Edellisessä ottelussa Daine Todd loukkaantui ja kun Jokereilla ei ole mukana ylimääräisiä puolustajia reissussa, joutuu Tomi Mäki tiistain Dinamo Moskova -otteluun pakin paikalle.

Katkeria muistoja

Sivussa Jokereiden kokoonpanosta loukkaantumisten takia Toddin lisäksi ovat perjantaina Dinamo Moskovaa vastaan kotiottelussa kolhun saanut Philip Larsen sekä Oskari Korpikari, Eetu Pöysti, Ossi Väänänen ja Tommi Huhtala.

Tuore vahvistus Tim Kennedy puolestaan on tiistaina huilivuorossa.

Kokoonpanomuutokset tuntuvat myös ketjujen puolella, missä yhdistelmät ovat menneet täysin uusiksi.

Ainoastaan ykkösketju, missä toinen tuore vahvistus Pascal Pelletier hyökkää Peter Reginin ja Kozunin kanssa, pysyy muuttumattomana.

Maalille tiistain otteluun Jokereilla palaa Henrik Karlsson.

Vastustajasta Dinamo Moskovasta Jokereilla on varsin katkeria muistoja, sillä perjantaina Helsingissä Dinamo tuli tasoihin aivan kolmannen erän loppuhetkillä. Pelikellossa oli enää 17 sekuntia jäljellä, kun Ilja Nikulinin kuti upposi sisään.

Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli Dinamon suomalaispuolustaja Juuso Hietanen, joka ratkaisi voiton vieraille.

Voitto oli iso Dinamolle, joka käy kovaa taistelua pudotuspelipaikasta. Nyt eroa pudotuspeliviivan alla olevaan Dinamo Minskiin on jo 10 pistettä. Tällä hetkellä Dinamo Moskova on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä 78 pisteellä.

Jokerit puolestaan on edelleen lännessä toisena 85 pisteellä. Pahin uhkailija divisioonan sisällä, SKA, on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä.

Kertoimet (NordicBet)

Dinamo Moskova-Jokerit, tiistai 12.1.2016. klo 18.30.
2.20 – 4.00 – 2.95

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen