Ykkösvarauksesta kilpailevat pelaajat kohtasivat MM-kisojen alla – ”Häntä täytyy varoa”

© Kuva: Getty Images

NHL:n ensi kesän ykkösvaraukseksi povattu USA:n hyökkääjä Auston Matthews on luonnollisesti mukana, kun alle 20-vuotiaiden MM-kisat starttaavat tapaninpäivänä.

Turnauksessa onnistuminen vaikuttaa varmasti jokaisen vielä varaamattoman pelaajan ensi kesän kohtaloon.

– Onnistuminen on tärkeää, mutta kaikkien on laitettava henkilökohtainen ylpeytensä ja egonsa sivuun ja on pelattava joukkueena, linjasi Matthews varausasioista SuomiKiekko-sivuston haastattelussa Suomi-USA –ottelun jälkeen.

Matthews on pelannut tämän kauden Sveitsissä Zürich Lionsissa.

– On ollut iso juttu pelata miesten kanssa taitavassa liigassa. Jokainen peli on korkeatasoinen, ja olen kehittynyt pelaajana, Matthews tuumasi.

Hyödytkö ison kaukalon kokemuksestasi tässä turnauksessa?

– En usko. Monet joukkueet ovat pelanneet tällaisessa kaukalossa koko vuoden. Kanada ja mekin saamme harjoitella isossa kaukalossa vielä, joten ehdimme kaikki sopeutua hyvin.

USA ja Suomi eivät ole samassa alkulohkossa, mutta jos sijoitukset ja mitalipelit osuvat kohdalleen, saattavat ensi kesän draftin kärkeen povatut Matthews ja Jesse Puljujärvi saattavat kohdata, kuten juuri ennen kisoja Lahdessa.

– Olemme pelanneet aiemminkin toisiamme vastaan ja tunnemme toisemme hyvin. Vastustajaan tai yksittäiseen pelaajaan ei kuitenkaan voi keskittyä. Hän on toki erittäin hyvä pelaaja, ja häntä täytyy varoa, kun hän on jäällä. Loppujen lopuksi kaikkien on kuitenkin pelattava yhtenäisesti, ja tehtävä, mitä voittaminen vaatii, Matthews sanoi.

USA avaa kisat tapaninpäivänä varmasti kuumalla ottelulla Kanadaa vastaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen