Tuomo Ruutu on liittynyt New Jersey Devilsin joukkueharjoituksiin.

Suomalaishyökkääjä loukkasi jalkansa 16. lokakuuta ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Suomen itsenäisyyspäivänä Ruutu teki paluun Devilsin joukkueharjoituksiin.

– Hienoa olla mukana. Kaipasin sitä paljon, Ruutu kertoi Fire and Icen haastattelussa.

32-vuotias laitahyökkääjä kertoi mielenkiintoisen faktan loukkaantumisestaan. Vamma sattui hänen blokatessaan laukausta.

– En ollut valmis blokkaamaan vetoa, joten jalkani oli vielä ilmassa. Varmaan siksi se osui pahaan kohtaan. Se oli rannelaukaus, ei edes lämäri. Kiekko sattuu osuessaan suojaamattomalle alueelle, Ruutu selvitti.

Ensi alkuun Ruudulla ei edes havaittu murtumaa jalassa. Uudet röntgenkuvat yli viikon kestäneen kipuilun jälkeen paljastivat asian todellisen laidan.

– Alunperin ajattelin sen vievän muutaman päivän. Jalka tuntui melko pahalta, joten tiesin siellä olevan jotain. Sieltä löytyi murtuma ja tiesin joutuvani sivuun joksikin aikaa. Olen iloinen, että olen jo melkein valmis pelaamaan, Ruutu totesi.

Devilsin päävalmentaja John Hynesin mukaan Ruutua voi odotella tositoimiin aikaisintaan viikon kuluttua, mutta paluu saattaa venyä pidemmälle.