HELSINKI. Nuorilla Leijonilla ehkäpä hieman vähemmän yllättäen turnausavauksessa Valko-Venäjää vastaan eniten esillä oli Sebastian Ahon johtama ketju, jossa laidoilla viilettivät Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine.

Aho itse oli syöttämässä kolmea maalia, Laine täräytti yhden ja Puljujärvi kasasi kokoon tehot 2+1.

Ei huono alku siis.

– Tämä oli toinen peli yhdessä ja mun mielestä saatiin ihan hyvä starttu tähän turnaukseen meidän kentän osalta. Totta kai siellä on paljon parannettavaa, mutta katsellaan klippejä ja sitä kautta sitten, Aho sanoi ketjunsa pelistä SuomiKiekko-sivustolle.

Aho itse toimii ketjussa suorastaan tasapainottajana, kun laidoilla viilettää kaksi erittäin maalinälkäistä taitavaa sniperia.

– Laine ja Puljujärvi ovat ihan poikkeuksellisen hyviä tekemään maaleja, mutta pystyvät myös luomaan paikkoja itse. Siinä yritän syötellä hyvin, että he pääsisivät hyvin ampumaan, kun molemmilla on ihan huikea laukaus. Mutta niin kuin nähtiin, niin molemmilla on kova työmoraali ja vaikka olisi kuinka hyvä, niin ilman sitä on vaikea pelata.

Aholle itselle jäi hyvä maku sentterinä pelaamisesta, minkä suhteen Valko-Venäjä-peli oli nyt toinen putkeen, kun mukaan laskee USA-harjoituskamppailun.

– Se on oikeastaan ihan sama missä pelaa. Yrittää olla monipuolinen ja sellainen, että on ihan sama mihin tilanteeseen tai mihin rooliin laittaa, niin pystyy hoitamaan sen ja pystyy auttamaan joukkuetta. Kyllä se on ihan hyältä tuntunut tuo sentteripelaaminen.

Jäpitys unholaan

Nuorten Leijonien ilmeeseen ja ylipäätänsä kokonaisvaltaiseen suorittamiseen Aho oli tyytyväinen lauantain pelin osalta.

– Oli hyvä draivi päällä ja jokainen laittoi itsensä likoon tuolla kentällä. Se on kuitenkin pitkässä juoksussa tärkeintä.

– Vaikka siinä alussa ei tullut maaleja, niin luotettiin siihen omaan juttuun ja tehtiin paljon hommia. Sitä kautta saatiin lopulta maalit ja voitto.

– Voittoa lähdettiin hakemaan ja se on hyvä juttu, että se tuli. Se on varmasti se isoin juttu tässä.

Avauspeli onkin nyt takana ja hyvä niin Ahon mielestä.

– Hienoa, että täällä kaikki fanit ovat meidän puolella ja siitä saa sellaisen lisävirran. Tämä oli kuitenkin se ensimmäinen peli, niin sen takia se alku saattoi olla sellainen jäinen. Mutta tämä on nyt alta pois, niin veikkaan, että seuraavassa pelissä ei ole sellaista jäpitystä alussa.

Nyt katseet kääntyvät hiljalleen maanantain Venäjä-ottelua kohti.

– Puretaan tämä peli varmaan huomenna aamulla ja sitten vähän harjoitellaan. Aletaan katselemaan siinä, että mitä sieltä sitten tuleekaan vastaan, Aho sanoi tulevasta.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen