HELSINKI. Nuoret Leijonat onnistuivat ottamaan lopulta murskavoiton MM-kotikisojen avauksestaan, kun se kaatoi lukemin 6-0 Valko-Venäjän.

Peli oli kuitenkin hyvin tasainen kahden erän ajan, kun kolmannen alussa Nuoret Leijonat olivat ”vain” 1-0-johdossa.

– Toki kyllähän me siinä koko ajan parempia oltiin ja paikkoja oli runsaasti, mutta vähän tehottomuus vaivasi, Nuorten Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi läpi SuomiKiekko-sivustolle.

– Onneksi sitten kolmannessa erässä alkoi tulosta tulla. Oltiin kärsivällisiä ja uskottiin, että pystytään luomaan ne paikat siellä kolmannessa erässä ja tekemään niitä maaleja. Mutta tämmöisiä nämä turnauksien alut yleensä ovat. Ihan hyvä fiilis jäi tästä, Jalonen kävi tuntemuksiaan läpi.

Jalosen mukaan oli myös hyvä, että pelistä ei tullut samantien täydellinen läpikävely.

– Tämä oli meille kova peli, eikä helpolla päästy. Toisaalta oli myös hyvää se, että jouduttiin tekemään töitä koko pelin ajan, ettei ratkennut heti ensimmäiseen erään. Se auttaa meitä Venäjä-pelin kannalta.

Mutta ihan kovimpaan mahdolliseen testiin Nuoret Leijonat eivät joutuneet.

– Tuossa ei hirveästi mitattu meidän puolustuspeliä, niin vaikea sanoa pelin kehityksestä. Mutta kyllä hyökkäyspelissä oli paljon hyviä elementtejä, Jalonen näki.

Maalipaikkoja Nuorille Leijonille tuli ottelussa lopulta melkoinen määrä.

– Paikkoja taisi olla yhteensä melkein 40. Toki eiväthän ne ihan kaikki huippupaikkoja olleet. Valko-Venäjällä taas taisi olla noin viisi paikkaa, että kyllähän tämä oli sellainen 10-0-peli vähintään. Kuusi tehtiin ja eipä tässä maalieroa todennäköisesti hirveästi lasketa. Muut hommat ratkaisevat.

Ei yllättävä veturi

Isosti esillä oli erityisesti Sebastian Ahon johtama ketju, jossa Aho nakutti tehot 0+3, Jesse Puljujärvi 2+1 ja Patrik Laine 1+0.

Veturiketju ei tullut yllätyksenä Jaloselle.

– Jenkkejä vastaan harjoituspelissä oli sama juttu ja Ruotsia vastaan marraskuussa, kun silloin Aho ja Laine olivat samassa ketjussa. Siinä on vain niin hyivä pelaajia, joilla yhteispeli toimii mainiosti lyhyelläkin kokemuksella. Kiva katsoo poikien peliä ja pelaamista.

– Ovat kuitenkin sellaisia pelaajia, joilta niitä maaleja odotetaan, niin hyvä, että pojat saivat hyvän alun, Jalonen jatkoi.

Ykkösketju sen sijaan haki vielä hieman parasta virettään, mutta se oli täysin ymmärrettävää Jalosen mielestä.

– Pojat eivät ole pelanneet tuossa koostumuksessa aiemmin ja (Mikko) Rantanen on tullut vasta Suomeen. Olihan heillä tuossa muutama paikkoja ja varmasti parantavat jatkossa.

Muutama asia nousi esille pelistä sen suhteen, että missä jatkossa on saatava lisää terävyyttä.

– Maalintekoon liittyvät asiat ovat sellaisia, missä pitää parantaa ja ylivoimapeliä ehkä. Ne ovat ne, mitä pitää työstää. Muuten ei jouduttu niin koville, että voisi sanoa tarkemmin.

Nuoret Leijonat jatkavat pelejään maanantaina, kun vastassa on Venäjä.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen