HELSINKI. Nuorten Leijonien voitto Tshekistä torstaina ei tullut kovin helpolla tavalla.

Haasteita loi niin hyvä vastustaja kuin myös terveyspuolen jutut.

– Se kuva jäi, että voitettiin peli maalilla, ihan sama millä tavalla. Niin paljon oli tänään vaikeuksia, kun ukkoja puuttui ja osa pelasi kipeänä. Pitää nostaa hattua pojille, Nuorten Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Paria tuntia ennen peliä puolustuksesta tippui Miro Keskitalo. Pelin aikana sivuun jäi puolestaan Vili Saarijärvi, mikä ajoi Nuoret Leijonat ahtaalle.

– Kun neljä pakkia on vain riveissä, niin ei se helppoa ole. Se astettaa omat haasteensa. (Miska) Siikonen veti ihan hyvin, joku virhe tuli siihen alkuun, mutta tilanteeseen nähden erittäin hyvin hoiti hommansa. Enemmänkin tuo meidän ajoittainen heikko puolustaminen johtui hyökkääjien toilailuista eikä pakeista, Jalonen näki.

Onko mitään hajua, että mistä tämä epidemia johtui tai mitä tässä on takana?

– Sitä mä en tiedä. Toivottavasti ei tulisi enää kovin montaa kipeäksi, että olisi lauantaina koko poppoo kondiksessa. Mutta koskaan ei voi tietää. Tuossa putosi ukkoa pelin aikana ja voi olla, että putoaa jatkossakin, Jalonen mietti ja jatkoi.

– Hienosti jätkät hoitivat siihen nähden, että oltiin vaikeuksissa. Vähän rupesi polttoaine loppumaan muutenkin. Seitsemän päivää putkeen on menty: neljä peliä, aamujäät ja muita treenejä, niin kyllä tämä on ollut aika kova paketti jätkille. Ei ihan löytynyt sellaista energiaa kuin olisi pitänyt, mutta runtattiin voitto ja se on aina huippujoukkueen merkki, että pystyy vaikeassakin tilanteessa nousemaan rinnalle ja ohitse.

– Yleisö auttoi kyllä tänään aika paljon, se täytyy myöntää. Silloin kun rupesi vähän nitkumaan liitokset, niin yleisö sai joukkueen taistelemaan ja mukaan, Jalonen jakoi kiitosta.

Tulevia huippuluokan NHL-pelaajia

Mutta vaikeuksien keskellä esille nousi tuttu vitja tai kolmikko. Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine olivat jälleen huikeita.

Käsissä Jalosella on omien sanojensakin mukaan aivan todella poikkeuksellisia pelaajia.

– Pitää tiedostaa mitä vastaan pelataan. Täällä on kaikilla joukkueilla parhaat äijät. Totta kai Pohjois-Amerikan mailla saattaa joku puuttua, kun heillä osa pelaa jo NHL:ssä. Mutta nämä ovat niin kuin olympialaiset tämän ikäisille. Siihen nähden se meidän hyökkäysarsenaali ja voima on aika huikeaa luokkaa, Jalonen hehkuttaa.

Ja siitä ei ole vielä saatu edes kaikkea irti.

– Siellä on vielä vähän niiku potentiaalia parempaankin. Nuo jätkät ovat aika spesiaalitapauksia. Puhutaan tulevaisuuden ei ihan sellaisista perus NHL-pelaajista, vaan huippuluokan NHL-pelaajista, Jalonen heittää.

Huippupelaajien kanssa työsarkaa kuitenkin riittää ennen lauantaina, milloin vastaan asettuu puolivälierissä Kanada.

– Kiekko on välillä niin magneetti noille nourille pojille, että vähän sellainen maltti puuttuu ja kärsivällisyys myös. Kyllä tässä pitää töitä tehdä, se on selvä. Tuo taso ei riitä lauantaina.

– Siinä pitää parantaa varsinkin, että miten hyökkääjät tulevat omalle alueelle pakkien kanssa. Siinä oli tänään paljon ongelmia. Hyville pelaajillekin tuli lapsuksia, ihan sellaisia erikoisia juttuja. Niitä ei vain yleensä kestä.

– Tänään viisi maalia tehtiin, mutta ei me lähdetä siitä, että viisi tehtäisiin myös Kanadaa vastaan. Pitää puolustaa paremmin ja jämäkämmin koko joukkueena, Jalonen puhui jo hieman tulevasta.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen