Leijonavalinnat Moskovaan varsin ennakkoluulottomia – ”Meidän pitää olla valinnoissa rohkeita”

© Kuva: Getty Images

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen ja GM Jere Lehtinen kasasivat varsin mielenkiintoisen joukkueen Moskovan EHT-turnaukseen. Joukkueen ensikertalaisista huomiota herättää eritoten Frölundan Artturi Lehkonen.

– Jere kävi katsomassa häntä ennen Karjala-turnausta ja itse kävin tapaamassa häntä sen jälkeen. Hän on ottanut isoja askeleita. Nyt on kiva nähdä, saako hän omat vahvuutensa esille. Hän pelaa Ruotsin sarjan kärkijoukkueessa isossa vastuussa pelaten isoja minuutteja. Hän on tehnyt tehoja ja on viisas ja monipuolinen pelaaja. Hän ei ole mikään yhden roolin pelaaja vaan monipuolinen, mitä kansainvälisellä tasolla tarvitaan. Odotan mielenkiinnolla hänen esitystään, sanoi Kari Jalonen SuomiKiekko-sivustolle Leijonien lehdistötapaamisessa.

Lehkosen isä on tunnettu kiekkomies ja valmentaja Ismo Lehkonen.

Huomaako ”Arsista” henkisellä puolella, kenen pojasta on kyse?

– En voi tuota kommentoida, sanoi Jalonen hörähtäen makeaa nauruun.

– Isä voi olla aika tiukka, mutta me muut olemme paljon leppeämpiä. Olen jutellut ”Ikan” kanssa Artturin kesäharjoittelusta. Hänhän harjoitteli koko kesän Frölundan harjoituskeskuksessa. Polku, jonka hän on valinnut, on mielenkiintoinen. Se on ollut hyvä valinta ja hän on mennyt eteenpäin.

– On hyvä, että saamme näitä 1990-luvulla syntyneitä pelaajia Leijoniin. Osa niistä on jo Pohjois-Amerikassa, mutta Euroopassa pelaavia pitää ottaa rohkeasti mukaan. Me saamme tietoa heistä ja he siitä, mitä heidän pitää mahdollisesti parantaa.

Olli Palola, Jonas Enlund, Mikko Kousa ja Antti Pihlström saivat paikan Leijonissa varsin puhtaasti vanhojen näyttöjen pohjalta.

Kuinka korkea kynnys oli tehdä tällaisia valintoja?

– Mietimme tätä Jeren kanssa monelta kantilta. Palola ja Enlund olivat loukkaantuneita, Kousa oli leikkauksen jäljiltä ilman työpaikkaa ja Pihlström kävi Pohjois-Amerikassa leirityksessä. He ovat siksi omissa seuroissaan jäljessä muita. Meidän pitää olla valinnoissa rohkeita. Heidän tilastonsa eivät ole sitä, mitä niiden pitäisi olla. Kevääseen on matkaa ja pelejä on paljon edessä.

– Kaikki nämä neljä ovat potentiaalisia MM-ehdokkaita ja siksi nämä valinnat tehtiin. Annamme heille mahdollisuuden. Kaikilla oli halu päästä Leijoniin. Toivottavasti pystymme auttamaan tässä tilanteessa leijonapelaajia myös seurajoukkueissa, Jalonen tuumasi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen