HELSINKI. Keskiviikkona Hartwall Arenalla vietettiin juhlallisuuksia ennen Suomen ja Slovakian välistä ottelua nuorten MM-kisoissa.

Teemu Selänteen numero 8 ja maajoukkuepaita jäädytettiin Hartwall Arenan kattoon juhlallisin menoin.

Yksi osallistuja tapahtumassa oli pelaajauransa viime kesään ja Stanley Cupin voittamiseen päättänyt Kimmo Timonen, jolle jäi varsin hyvä maku tilaisuudesta.

– Koskettava tapahtuma. Teemun kanssa on kuitenkin pitkät polut menty yhdessä ja on ollut niin hienoja kuin raskaita hetkiä maajoukkuepaidassa. Hän on kuitenkin kaikkien aikojen kiekkoilija Suomessa ylivoimaisesti, niin oli hienoa olla osapalnen tuota tapahtumaa. Hieno homma Teemulle, Timonen sanoi tuntemuksiaan SuomiKiekko-sivustolle.

Juhlallisuuksien yhteydessä näytettiin pätkiä Selänteen maajoukkueuran varrelta, joissa monissa Timonen oli vahvasti mukana.

– Olihan siellä karvaita pettymyksiä myös joukossa. Se isoin kulta jäi meiltä kaikilta puuttumaan ja esimerkiksi itse en ollut siinä maailmanmestaruusryhmässä mukana. Muutamissa olympialaisissa oltiin lähellä ja MM-kisoissa, mutta ei vain natsannut. Sellaista se urheilu on, kaikki ei mene aina niin kuin haluaa.

Timonen itse on käymässä nopealla visiitillä Suomessa.

– Joululomaa tässä on vietelty. Takaisin Philadelphiaan 2.1. Mutta ihan mukava reissu on ollut ja vietettiin kunnon suomalainen joulu. Todella hauskaa on ollut, mutta lapsilla alkavat koulut tuossa taas kohta, niin arkeen takaisin sinne Philadelphiaan, Timonen sanoi aikatauluistaan.

Timonen kuitenkin kerkesi nähdä myös paikan päällä nuorten Leijonien otteita.

Miltä ne vaikuttivat?

– Hyvältä näytti. Voitto on aina voitto ja tässä Slovakia-pelissä kahdeksan maalia, se on näissä peleissä aina hyvä.

Näyttikö tai vaikuttiko siltä, että tuo joukkue voi voittaa ihan mitä tahansa?

– Voi voittaa. Siinä toki on kehittämistä esimerkiksi alivoimapelissä. Kuitenkin ne erikoistilannepelaamiset nousevat huippuunsa, kun mennään tästä ylemmäs. Antaako yhden alivoimamaalin pelissä vai ei, niin sillä on ihan huima merkitys.

– Kunhan saavat vain sen rullaamaan, niin hyvältä näyttää, Timonen tuumaa.

Flyersia auttamaan

Viime kesänä Timonen lopetti pitkän NHL-taipaleensa Chicago Blackhawksin paidassa, missä hän myös pääsi juhlimaan Stanley Cupin voittoa ensimmäistä kertaa urallaan.

Nyt mietinnässä on ollut se, että mitä seuraavaksi.

Timonen on käynyt neuvotteluja Philadelphia Flyersin GM:n Ron Hextallin kanssa.

– Muutama sellainen ollaan käyty. Kyllä mä jotain rupean tässä puuhaamaan, sanotaanko näin. Kuukauden tai parin sisällä selviää, että mitä se sitten on. Vielä vähän mietitään sitä roolia.

– Mutta missään nimessä ei mitään valmennushommia. Voisiko se olla sitten jotain tämmöisen toimistopuolen tai scoutin välimuotoa. Joku tämmöinen.

– Katsotaan sitä. Parin viikon päähän on palaveri sovittu, missä käydään läpi, että mitä tässä ruvetaan tekemään. Mutta jotain tekisi mieli tehdä, Timonen miettii.

Vielä täyspäiväisesti joukkuetoiminnan mukaan Timonen ei halua hypätä.

– En. Vielä ei ole sen aika, ehkä joskus myöhemmin. Reissut on nähty vähäksi aikaa.

– Mutta kun siellä asuu, niin mielellään yrittää auttaa Flyersia ja haluaisi olla mukana siinä jollakin tapaa. Mikä se rooli sitten on, niin aika näyttää. Jotain tekisi mieli tehdä ja auttaa.

– Mutta mitä, niin sitä en tiedä itsekään vielä, Timonen pohti.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen