OULU. Kärpillä isona hahmona tiistaina Bluesia vastaan CHL:n toisessa puolivälieräottelussa oli Julius Junttila, joka tempaisi kokoon peräti tehot 3+2.

Junttila myös pisti lopullisen naulan arkkuun, kun hän upotti toisen osaottelun Kärppien viidennen osuman ja siirsi Kärpät yhteismaaleissa kahden maalin päähän.

Siitä Blues ei pystynyt enää toipumaan ja näin Kärpät selvitti tiensä välieriin.

– Jatkopaikkaa haettiin ja jatkopaikka saatiin, mikäs siinä. Iso merkityshän tällä on, molempina vuosina ollaan haluttu menestyä. Viime vuonna päästiin välierissä jatkoajalle ja nyt halutaan kirkastaa sitä ja mennä finaaleihin, Junttila mietti pelin jälkeen katsoen jo tulevaan.

Kärpät tuli ryminällä toiseen osaotteluun, kun jo ajassa 1:19 se oli tullut yhteismaaleissa tasoihin kahdella maalillaan. Junttila itse iski ensimmäisen ja oli mukana Jani Hakanpään iskemässä toisessa maalissa.

– Voi sanoa, että valmistautuminen meni ihan nappiin. Taisi olla toinen ja kolmas vaihto, missä nuo maalit tulivat, Junttila puhui Kärppien terävästä lähdöstä.

Sitten pelin taso laski huomattavasti. Iso tekijä tähän oli kotijoukkueen pelaaminen, mikä jäi Junttilan mukaan liikaa ihmettelyksi.

– Totta kai siinä miettii vähän sitä tulosta, mikä oli kuitenkin tavallaan 0-0 silloin. Osaltaan siinä haluttiin, ettei omissa kolise. Siinä onnistuttiin, mutta totta kai oltaisiin voitu jatkaa vähän kovempaa sen toisen maalin jälkeen.

Lopulta Junttila oli se tekijä, joka ratkoi peliä Kärpille.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho tokaisikin Junttilan olleen ”liian liukas” vieraille tiistaina.

– Joskus noita paikkoja kasaantuu enemmän tietyille henkilöille. Tänään tuli mulle paikkoja ja olisi voinut tehdä pari lisääkin. Esimerkiksi tullut hukattua noita läpiajoja tässä aika paljon ja tänäänkin tuli pari ryssittyä. Mutta onneksi sai lopussa iskettyä naulan arkkuun.

Mutta jatkoa ajatellen tasaisuutta Junttila kaipaa otteisiinsa lisää.

– En ole ollut ihan tyytyväinen omaan suorittamiseen tällä kaudella. Välillä on tullut hyviä pelejä, välillä huonoja pelejä. Tullut pidempiäkin jaksoja, että ei ole mennyt hyvin. Totta kai sitä toivoisi, että lähtisi jatkumaan tasaisesti tästä.

– Mutta toisaalta jos onnistuu auttamaan joukkueen voittoon niillä kolmella maalilla (kunnostautunut parillakin kypärätempulla), niin mielummin sitten niin kuin vähän turhempia maaleja. En tiedä, että mikä siinä on ollut miksei niitä maaleja ole tullut, mutta hyvä, että nyt niitä tuli.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen