OULU. Lauantain liigakierroksella kärkikamppailu pelattiin Oulussa, missä vastakkain olivat kierrokselle lähdettäessä kolmantena ollut Kärpät ja ykkösenä ollut HIFK.

Viikko sitten Helsingissä IFK oli tuloksellisesti pyyhkinyt Kärppiä, kun silloin lukemat olivat 5-1 isännille.

Nyt tulos kääntyi aivan toisenlaiseksi, kun Kärpät takoi hurjat lukemat taululle. Numerot päätössummerin yhteydessä olivat Kärppien hyväksi 8-2.

Loppulukemat olivat rumat, mutta olitteko mielestäsi ihan selkeästi parempi joukkue tänään, Mika Niemi?

– No kyllä mun mielestä oltiin ihan kentän joka osa-alueella. Puolustusalueella, keskialueella, hyökkäysalueella. Jälkimmäisessäkin pystyttiin pitämään kiekkoa aika hyvin, Niemi sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Kärppien kultakypärä Niemi merkautti itse tehot 1+1. Hänen ketjunsa oli kovasti esillä, sillä laiturit Sebastian Aho (1+2) ja Juuso Ikonen (2+1) iskevät mieheen kolme tehopistettä.

– Hienoa, että se ketju sai tehoja. Mika oli tänään vahva kiekon kanssa; pystyi pelaamaan pienellä maltilla, ei ängennyt väkisin, vaan löysi hyvin linjoja. Hieno peli häneltä ja hänen ketjultaan, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki hehkutti.

Tyytyväinen oli myös ketjun sentteri itse siihen, mitä kolmikko sai aikaiseksi.

– Nyt saatiin tehtyjä maaleja varmaan enemmän kuin koko viimeisen kuukauden aikana yhteensä. Tietysti hyvä oli myös se, että onnistumisia tuli monelle jätkälle. Se näkyy itseluottamuksessa, Niemi sanoi, mihin myös Marjamäki yhtyi.

– Aika laajalta rintamalta tuli ja oli paljon kahden tehopisteen miehiä. Oli vahvaa suorittamista kauttaaltaan ja mentiin tasaisesti neljällä ketjulla. Hienoja, kaivattuja onnistumisia tuli paljon.

Joskus kaikki onnistuu

Marjamäki kuitenkin näki, etteivät tasoerot nyt kuitenkaan aivan tuloksen mukaisia olleet.

– Olemme pelanneet vahvasti HIFK:ta vastaan jo aiemmin, vaikka hävittiinkin Helsingissä 5-1. Ei nytkään HIFK niin huono ollut, vaikka lukemat olivat tuollaisia. Joskus jääkiekko on tämmöistä, että kaikki onnistuu. Tänään tuntui siltä, että meillä kävi niin ja olihan se upeaa. Täysi Raksila vielä ja varmasti antaa itseluottamusta jatkoon.

Yleisilmeeltään läpi ottelun Kärpät oli askeleen edellä ja huomattavasti paljon valmiimpi pelaamaan kuin HIFK, joka oli pelannut perjantaina Kärppien huilattua silloin.

– Hyvä valmistautuminen oli ja tiedettiin se, että iso peli tulossa. HIFK pelasi tosissaan eilen ja ehkä yritettiin käyttää sitäkin hyväksemme, Niemi näki.

– Aamusta lähtien oli todella luottavainen olo, kun katseli tuota ryhmää. Aisti pelaajista, että tänään on iso peli. Sarjan kärkiottelu Raksilassa ja vielä alla oli se, että hävittiin viikko sitten Helsingissä. Sielläkin oli silloin jo hieno peli ja halli täynnä, Marjamäki kävi läpi ja jatkoi läpikäyntiä:

– Kyllä me tänään todella vahvoja oltiin, jos katsoo jo sitä, että mistä nuo maalit tulivat. Parin metrin päästä vastustajan maalista ja ylipäätänsä mentiin sinne maalille. Pystyttiin tekemään kahdeksan maalia, vaikka on vähän ollut tehottomuutta edellisissä peleissä. Kolme maalia vielä ylivoimalla, mitä ollaan kaivattu.

Voiton myötä Kärpät nousi sarjataulukossa toiseksi ohi Tapparan, joka kärsi tappion SaiPalle. HIFK johtaa edelleen sarjaa 59 pisteellä. Yhden pelin vähemmät pelanneet Kärpät ja Tappara tulevat perässä, kun Kärpillä on 55 pistettä, Tapparalla 53.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen