43-vuotias tshekkilegenda Jaromir Jagr kertoi Fox Sportsin haastattelussa sen, miksi hän lähti pelaamaan vuonna 2008 Venäjälle KHL:ää. Jagr pelasi Omskin riveissä kaudesta 2008-09 aina kauteen 2010-11 saakka.

– Olin 36-vuotias ja olin pelannut 18 vuotta NHL:ssä. Joka ilta kaikki odottivat minulta maaleja. Tunsin oloni väsyneeksi. En ollut fyysisesti, vaan henkisesti loppu, Jagr kertoi Fox Sportsille.

– Työsulkukauden 2004-05 aikana vietin puoli vuotta Venäjällä, Omsk-nimisessä kaupungissa. He tekivät oloni siellä niin hyväksi. Omskissa ei ole muuta urheilua kuin jääkiekko, koska siellä on niin kylmä. Tykkäsin tunnelmasta todella paljon.

Jagr sanoi Omskin johdon kyselleen hänen kiinnostustaan palata takaisin Venäjälle. Kun kaikki asiat loksahtivat kohdalleen, Jagr valitsi KHL:ään.

– Omskin seurapomo ja omistaja kysyivät minulta ennen kuin minusta tuli vapaa agentti (kesällä 2008), että haluaisinko palata Venäjälle. Sanoin sen olevan hyvä idea, mutta pyysin mietintäaikaa. Pelasin silloin New York Rangersissa ja pidin seurasta paljon. Halusin odottaa mitä Rangersin kanssa tapahtuisi. Sanoin tulevani Venäjälle, jos Rangers ei haluaisi pitää minua, ja niinhän siinä lopulta kävi, Jagr totesi.

Tshekkitähti kuitenkin huomasi NHL:n vetävän häntä puoleensa. Ratkaiseva tekijä oli vuoden 2011 MM-kisat.

– Jonkin ajan kuluttua kuitenkin huomasin kaipaavani NHL:ää. Vuoden 2011 MM-kisoissa ei pelannut kaikki maailman parhaat pelaajat, mutta mukana oli kuitenkin monia ykkösketjun NHL-pelaajia.

Ja hyvinhän se turnaus meni.

– Minut valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi, ja olin että vau, ehkä pärjäisin vielä NHL:ssä, Jagr sanoi.