OULU. Espoo Bluesissa ovet ovat käyneet kovaan tahtiin yhteen suuntaan syksyn aikana, kun seurassa on ollut pahoja talousvaikeuksia.

Varsinkin kärkipelaajia on lähtenyt muualle kovaan tahtiin.

Kim Hirschovits, Kai Kantola, Siim Liivik ja tuoreeltaan Ville Korhonen ja Roope Talaja.

Eivätkä huhut missään nimessä tähän lopu. Muun muassa yksi huhujen kohteena oleva on Bluesin lupaava puolustaja Otso Rantakari, jota ollaan huhuissa viety useampaankin eri seuraan.

Rantakarin oma vastaus siihen, onko hän myös viikon lopussa Bluesin mies, oli hyvin suora.

– Voin luvata, että olen, Rantakari sanoi.

Lähtiöiden osalta muun muassa Korhonen on puhunut siitä, miten seuran kapteenina toimineen Hirschovitsin lähdön jälkeen hän menetti uskonsa. Korhonen myös itse vaihtoi alkuviikosta osoitetta, kun hän matkasi Ruotsiin.

Rantakari kuitenkin vakuuttaa, että hänellä usko ei ole kadonnut mihinkään.

– Voitettiin kuitenkin sen jälkeen (Hirschovitsin vaihdettua Kärppiin) KalPa vieraissa 3-2 hitonmoisen taistelun jälkeen. Mutta sitä voi kysyä ihan miltä tahansa pelaajalta, että haittaako se, jos kapteeni lähtee. Kim oli meille iso voimavara, oli tuki ja aina apuna, kun jotain tarvitsi.

– Se oli iso menetys ja siinä hetkessä tuntui todella pahalta. Sillekään vain ei voi mitään. Tuommoista tapahtuu ja tuollainen tapahtui silloin. Mutta kyllä se alkuun vaikutti, Rantakari myönsi.

Millaista arki sitten on pelaajan näkökulmasta tällä hetkellä, kun ukkoa lähtee jatkuvasti viereltä muualle?

– Onhan se vaikeaa, mutta siinäkin on periaatteessa se, että pyrkii tekemään töitä mahdollisimman hyvin. Noille asioille ei vain tässä tilanteessa voi mitään. Jos on jotain tapahtunut, niin ne pitää vain unohtaa ja sitten mennä eteenpäin. Ei voi jäädä surkuttelemaan, vaan haalarit niskaan ja tekemään töitä.

– Totta kai tässä on sellaisia kysymyksiä, mitkä pyörivät mielessä, mutta ne eivät ole meidän hallinnassa periaatteessa. Ei voi vaikuttaa oikein mihinkään muuhun kuin tekemällä töitä ja tekemällä aina parhaansa, kun laittaa kypärän päähän, Rantakari mietti ja nojasi vahvasti Bluesin arvoihin.

Esimerkiksi lähtökohdat tiistain ratkaisevaan puolivälieräotteluun CHL:ssä Kärppiä vastaan eivät olleet missään nimessä helpot.

Muun muassa Talaja matkasi joukkueen mukana Ouluun, mutta istui katsomossa sivussa, sillä hänen seuraavana osoitteena tulee olemaan lähes varmuudella Jokerit.

– Kyllähän se tietenkin syö henkistä voimaa, kun noita uutisia tulee. Mutta kun tuonne kaukaloon lähtee, niin ei siinä voi välittää mistään muusta. Ei voi jäädä surkuttelemaan, että mitä on tapahtunut, Rantakari muistuttaa.

Joka tapauksessa ilman monia alkukauden avainpelaajiaan pelannut Blues joutui tyytymään tappioon ja jatkopaikan menettämiseen tiistaina, kun Kärpät meni yhteismaaleissa ohi tiistain toisen osaottelun 5-1-voitolla ja eteni välieriin.

Silti Rantakari oli tyytyväinen siihen, kuinka hyvin Blues esiintyi CHL-karkeloissa syksyn aikana.

– Hienoa taistelua läpi CHL:n ja ikävää, että se loppui tähän. Tästä tiistain pelistä jäi vähän huono maku, kun aloitettiin huonosti ja meidän eka erä oli ihan surkea. Sitten vähän parannettiin, mutta ei vain ollut tänään meidän päivä. Kärpät oli parempi ja ansaitsi jatkopaikkansa ihan selkeästi. Oli tänään parempi jengi.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen