OULU. Lahden Pelicansissa 23-vuotias Sami Rajaniemi joutui syksyllä haastavaan paikkaan, kun hän löysi itsensä kolmen maalivahdin kierrosta, missä muut maalivahdit olivat Janne Juvonen ja Niko Hovinen.

Kauden alkuun Pelicans lähti Juvosella ja Rajaniemellä liikenteeseen, mutta Juvosen loukkaantumisen yhteydessä Pelicans päätti napata itselleen Hovisen.

Kun kaikki kolme olivat lopulta terveitä, sai varsinkin Rajaniemi kokea vastuun vähentymisen tuntuvasti.

Nyt Rajaniemi sai kuitenkin varsin mukavan näyttöpaikan, kun hänet kutsuttiin Kärppiin tuuraamaan oululaisjoukkueen pahaa maalivahtipulaa.

Sekä Sami Aittokallio että Iiro Tarkki ovat Kärpillä loukkaantuneina, mikä avasi Rajaniemelle heti tien tolppien väliin.

Siinä hän myös onnistui, kun Rajaniemi oli Kärppien illan ehdotonta parhaimmistoa, kun oululaisjoukkue kaatoi torstaina Ilveksen lukemin 2-1.

Ylipäätänsä iloa tuotti jo hyvin yksinkertainen asia: se, että sai pelata.

– Kyllä. Nyt on ollut pari viikkoa siitä kun pääsi viimeksi pelaamaan ja aloittamaan. Onhan se kyllä paljon mukavampaa yksinkertaisesti pelata, Rajaniemi kävi läpi SuomiKiekko-sivustolle.

Tärkein myös jäi käteen debyyttiottelussa Kärppien paidassa.

– Voittopeli. Se ainut mikä merkitsee.

– Eikä tuossa ollut hirveän paljoa pahoja paikkoja, todella hyvin puolustivat edessä. Alivoimalla taisteltiin todella hyvin, eikä siinäkään tullut hyviä paikkoja. Sektorin ulkopuolelta tuli vetoja ja jätkät urhautuivat todella hyvin, eikä tullut sitten niitä ihan pahimpia paikkoja sieltä.

Pientä kärppäsydäntä

Lahden tilannetta katsellessa voi tulla helposti johtopäätökseen, jossa Rajaniemellä on huomattavia haasteita. Juvonen on seuran iso lupaus ja Hovisella taas on jo aiempia kytköksiä seurassa ja muun muassa valmentajaan Pasi Nurmiseen.

Mitä ajatuksia sitten heräsi, kun kuulit, että Hovinen tulee kolmantena mukaan?

– Noh, en mä tiedä, ei siinä hirveästi voi alkaa ajatellemaan. Siinä vaiheessa ei vielä tiennyt sitä Juvosen tilannetta, että mikä se on.

– En mä sitä sen enempää alkanut murehtimaan. Enemmän murehdin sitä omaa pelaamista ja siihen keskityin. Mutta toki siinä tiesi, että varmasti joku veskari siihen tulee.

Kutsun Ouluun Kärppien maalille Rajaniemi otti hyvin iloisesti vastaan.

Vielä kun taustalla on se, että Rajaniemi on syntynyt pohjoisessa ja omaa kytköstä on ollut myös Kärppiin.

– Todella positiiviset ajatukset oli silloin, kun kuuli kutsusta. Kuitenkin aika tuosta vierestä on lähtöisin ja syntynyt. Täällä on käynyt katsomassa pienenä poikana pelejä ja pieni kärppäsydän on itselläkin, Rajaniemi myönsi.

– Todella mahtavaa ja mukavaa tämä on. Mainio organisaatio, mainio joukkue ja vielä se, että oli mahdollista päästä pelaamaan. Mikäs sen hienompaa.

Rajaniemi matkasi tiistaina Lahdesta ensin isänsä luo Ylivieskaan, mistä matka jatkui keskiviikkona Ouluun. Juuri Ylivieskassa hän on aloittanut junioripelinsä, vaikka syntymäpaikkakunta onkin Oulainen. Molemmat paikat ovat hyvin lähellä Oulua, joten Rajaniemi pääsi nyt tutuille kulmille.

Nyt Rajaniemelle on tarjolla varmasti useampikin peli, sillä Kärpät on kovan otteluruuhkan keskellä. Asenne on pitkälti päivä kerrallaan menemisen puolella.

– Se on juuri sitä ja ylipäätänsä se on ihan sama, että onko täällä vai Lahdessa. Sen olen tässä lyhyen uran aikana oppinut, että se on ihan turha miettiä liikoja tai liian pitkälle. Koskaan ei voi tietää mitä huomenna tapahtuu. Pitää elää aina hetkessä ja on tämä jääkiekkoilijan elämä kuitenkin aika luksusta.

– Siitäkin pitää osata nauttia.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen