Voittokantaan paluu Jokereilla haussa – kohuluotsin seura asettuu vastaan

© Kuva: www.hcdonbass.com

Jokerit hakee lauantaina nopeaa paluuta voittokantaan, kun se saa vieraakseen Barys Astanan.

Ennen tostain Omsk-ottelua Jokerit oli voittanut kaksi peliä putkeen, mutta pieni voittokulkue katkesi, kun NHL-konkari Martin Erat iski jatkoajalla voittomaalin Omskille.

Torstain pelin loppulukemat olivat Omskin hyväksi 3-2.

Sitä ennen Jokerit oli voittanut sekä Jugran että Avtomobilistin. Nämä voitot tulivat neljän ottelun mittaisella vieraskiertueella, missä ainut tappio tuli vastaan nimenomaan Jokereiden lauantain vastustajaa Barys Astanaa vastaan.

Uuden päävalmentajansa Andrei Nazarovin luotsaama Barys nollasi silloin Jokerit, kun loppulukemat olivat 2-0.

Voittoputki katkesi juuri

Barysin riveissä on alkukauden aikana tapahtunut muutoksia ja niitä on tullut vastaan varsinkin penkin takana. Alkukaudesta esimerkiksi Raimo Helminen kuului vielä Barysin valmennustiimiin, mutta sai lähteä ja nyt osoite löytyy Dinamo Rigan penkin takaa.

Kazakstanin kiekkoylpeys hommasi SKA:sta potkut saaneen Nazarovin päävalmentajakseen hyvin piakkoin sen jälkeen, kun Nazarov oli vapautunut käyttöön.

Nazarov, joka on ehtinyt leimautua melkoiseksi kohuvalmentajaksi KHL:ssä monien eri tempausten myötä, on kuitenkin saanut Barysin varsin hyvään iskuun viime aikoina.

Barys oli jo pitkähkössä voittoputkessa, mikä kuitenkin katkesi torstaina Nazarovin entistä seuraa SKA:ta vastaan.

Pietarissa SKA tykitti taululle peräti lukemat 5-1. Esillä oli muun muassa suomalaishyökkääjä Jarno Koskiranta (1+1) sekä Ilja Kovaltshuk (1+2).

Tällä hetkellä Barys on KHL:n itäisessä konferenssissa sijalla 10, mutta esimerkiksi sijalle kolme sillä on matkaa vain yhdeksän pistettä.

Joukkueen riveistä esillä alkukaudella ovat olleet varsinkin ulkomaalaisvahvistukset. Nigel Dawes on iskenyt jo 18 maalia (18+10), Brandon Bochenski on kunnostautunut syöttäjänä (6+22) ja peräpäässä taas Kevin Dallman on iskenyt jo 19 (4+15) tehopistettä. Dallman toki ei mene enää ulkomaalaisvahvistuksen toimesta, sillä hän sai jo muutama vuosi sitten Kazakstanin kansallisuuden.

Lähtökohdat

Jos tilastoja ja sarjataulukkoa vielä katselee, ei siellä Jokereiden osalta ole tapahtunut sijoitukselle mitään pitkään aikaan.

Jokerit on ollut visusti toisena, sillä se on johtanut omaa Bobrov-divisioonaansa käytännössä koko alkukauden ajan. Se on siis taannut myös läntisen konferenssin toisen sijan, vaikka pitkään sen takana useammallakin joukkueella on ollut sitä enemmän pisteitä.

Sama tilanne on nytkin, sillä Jokereilla koossa on 56 pistettä, kolmantena olevalla TsSKA:lla on 62 ja Torpedolla 60. He ovat kuitenkin toisessa ja kolmantena omassa lohkossaan Lokomotivin takana ja täten ovat myös Jokereiden takana, sillä divisioonien ykköset ovat konferensseissa aina sijoilla 1. ja 2.

Viimeisimmissä otteluissa Jokereilla isosti valtikkaa hyökkäyspään tehojen suhteen ovat kantaneet Brandon Kozun ja Peter Regin. Molemmat veijarit olivat myös esillä Omsk-ottelussa, missä kumpikin heistä iski tehot 1+1.

Hyökkäyspuolen tehojen suhteen Jokereilla on ollut kovastikin kysymysmerkkejä matkan varrella ja kysymyksiä on noussut ilmoille siitä, tarvisiko Jokerit lisää tulivoimaa hyökkäykseensä.

Vielä ainakaan uusia vahvistuksia ei ole tullut ja tähän mennessä ainut kesken kauden mukaan liittynyt kasvo on ollut puolustaja Arturs Kulda.

Jokerit on päässyt muuten kokoonpanonsa suhteen terveeksi, paitsi kolmen tapauksen kohdalla. Oskari Korpikari on lähellä paluuta takaisin kehiin, mutta taas Tommi Huhtala ja Ossi Väänänen ovat koko loppukauden sivussa.

Lauantain Barys Astana -ottelun jälkeen Jokereilla on edessä vielä neljä kotikamppailua, jotka ovat Lokomotiviä, HK Sotshia, Kazania ja Ladaa vastaan.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Barys Astana, lauantai 21.11.2015. klo 16.00.
1.69 – 4.40 – 4.40

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen