Vanhat seuratoverit sankareina Leijonilla: ”Mukava lisä”

© Kuva: Ilari Isotalo
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

HELSINKI. Lauantain Leijonien voiton reseptin takaa löytyi vahvasti kaksikko Tommi Huhtala ja Kristian Kuusela, joilta yhteistä pelihistoriaa löytyy vuosien takaa.

Huhtala ja Kuusela pelasivat tovin ajan Bluesissa samaan aikaan ja nyt heidät on jälleen yhdistetty samaan ketjuun Leijonissa. Ketjun kolmantena lenkkinä häärii Tomi Sallinen, jolla myös löytyy samaa kytköstä Bluesin puolelle.

Nyt ketju ratkoi Leijonille Tshekki-voiton, kun Huhtala iski ensin tasoituksen ja perään löysi vapaana olleen Kuuselan, joka tinttasi lukemiksi 2-1.

– Taisteluvoittohan tämä oli. (Harri) Säteri pelasi hyivn maalissa ja kyllä me tuossa parannettiin. Välillä oltiin purjeessa, mutta taisteltiin voitto sieltä, mikä oli tärkeintä, Huhtala kävi peliä läpi SuomiKiekko-sivustolle.

Maalissaan Huhtala esitteli terävää rannelaukaustaan, millä hän pääsi yllättämään Tshekin maalivahdin Dominik Furchin.

– Siinä (Jani) Lajusen ketju pelasin hyvän, pitkän vaihdon alle ja Tshekillä oli sitten vaihto kesken. Pääsin hyvällä vauhdilla siinä seisovia jätkiä vastaan hyökkäämään. Klassisesti vähän katsoin, että missä oli tilaa, mutta ylipäätänsä koitin vain nopeasti ampua siinä, Huhtala kertasi osumaansa.

– Aika lähelle pääsin ampumaan, joskus sitten menevät sisään.

Kyseinen maali tuli toisessa erässä, kun taas Kuuselan osuma tärähti kolmannessa erässä. Siinä Huhtala löysi hyvin vapaaksi maalille jääneen Kuuselan, joka pääsi tällämään suoraan syötöstä voittomaalin.

– (Sami) Lepistö pelasi hyvin kiekon maalin taakse ja kyllä mä vähän kerkesin kattoa, että siinä pakki lähti maalin edestä jonnekin. Jätti sitten ”Krissen” (Kuuselan) vapaaksi sinne.

Huhtala onkin nauttinut paljon ”Blues-ketjussa” pelaamisesta.

– Ihan loistava homma ja ehdittiin silloin pelata aika kauan yhdessä. Muistuu jotain juttuja mieleen, mitä oli aikanaan sovittu ja onhan tuo mukava lisä. Tuo vielä pientä juttua lisää siihen pelaamiseen, kun tunnet vieruskaverit. Toki loistavia jätkiä näissä ympyröissä on aina, mutta auttaahan tuo, Huhtala myöntää.

Sunnuntaina tiedossa on vielä turnauksen päätösottelu Ruotsia vastaan, mihin Leijonilla jäi parannettavaa Huhtalan mukaan.

– Varsinkin siinä, että autetaan oman pään lähdöissä paremmin kiekollista ja kiekottomat tekevät enemmän hommia. Ja se, että pelataan vähän simppelimmin ja ettei jäädä pyörimään sinne omiin pitkiksi ajoiksi. Toki niitäkin tulee vastaan, mutta ne hetket pitää vain hoitaa taistelemalla.

– Mutta aika nopeasti tulee se peli vastaan ja nopeasti saa laittaa palauttelut käyntiin. Mutta varmasti latinkia löytyy siihen peliin, Huhtala sanoo tulevasta.

Leijonien ja Ruotsin välinen ottelu alkaa sunnuntaina kello 17.00.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!