Ohipelille jatkoa Jokereilla? – ”Eivät sovi tähän kuvioon”

© Kuva: Juha Tamminen

Ensin kaksi peliä alle voittanut Jokerit oli kaikkea muuta kuin vahva, kun sen edellisessä ottelussa HK Sotshi saapui vieraaksi Hartwall Arenalle.

Saiko sitten KHL:n kärjessä silloin olleen Lokomotivin voittaminen aikaan ulospuhalluksen vai mitä, mutta joka tapauksessa Jokerit ei missään nimessä pystynyt parhaimpaansa Sotshia vastaan, joka kävi hakemassa torstaina pisteet mukaansa oltua parempi lukemin 5-2.

Kaikki tämä sen jälkeen, kun Jokerit johti ottelua jo 2-0.

Jos oli tappio jo paha muutenkin, tuli Jokereille ottelussa runsaasti takaiskuja, kun niin Henrik Karlsson, Mathis Olimb kuin myös Tomi Mäki saivat kolhuja kamppailussa.

Karlsson aloitti Sotshi-pelin Jokereiden tolppien välissä, mutta hänet vaihdettiin Riku Heleniukseen kahteenkin otteeseen.

Hänen ja Olimbin kohdalla Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund uskoi, ettei tilanne ole kuitenkaan kovin paha. Mäki sen sijaan talutettiin pois pahasti ontuvana jäältä polvitaklauksen jälkeen ja hän on sivussa joulukuun loppuun asti.

Lähtökohdat

Jokereilla hyökkääjätilanne on tällä hetkellä varsin haasteellinen, sillä Kazan-ottelusta sivussa ovat Mäen lisäksi ainakin Juhamatti Aaltonen ja Tommi Huhtala.

Puolustuksesta loukkaantuneena ovat puolestaan Oskari Korpikari ja Huhtalan tapaan loppukauden missaava Ossi Väänänen.

Joka tapauksessa oli joukkue siipirikkoisena tai ei, Jokereilla on edessä rivien kasaaminen uudelleen kokoon Sotshi-pelin jälkeen.

Toki siinä pelissä vielä avauserä oli vielä kohtuullinen, mutta varsinkin kamppailun jälkimmäinen puolisko jäi heikoksi Jokereilta.

– Olen vakaasti sitä mieltä, että meillä on menossa ihan parhaita jaksoja tämän joukkueen kanssa. Siinä mielessä 0-5-lukemat Sotshia vastaan 30 minuutissa eivät sovi tähän kuvioon. Emmeköhän keksi, mitä pitää parantaa seuraavaan peliin, Jokereiden hyökkääjä Jesse Joensuu mietti sunnuntain peliin valmistautuessa seuran verkkosivuilla.

– Pitää muistaa, että on hyvän joukkueen merkki, että kun tulee tällaisia hikkoja, niin ne eivät vie meitä playoff-paikalta pois. Jos saamme nämä korjattua, olemme jo ihan huipputasolla, Joensuu jatkoi.

Jokerit on edelleen KHL:n läntisen konferenssin toisena, kun sillä koossa on 62 pistettä Bobrov-divisioonan ykköspaikalla.

Sunnuntain vastustaja Kazan on itäisen konferenssin viidentenä 57 pisteellä. Kazanin Jokerit kohtaa lyhyen ajan sisällä kahdesti, sillä tiistain Lada-kotiottelun jälkeen torstaina Kazan isännöi Jokereita kotiottelussaan. Myös Ladan kanssa Jokerit käy kaksi kamppailua viikon sisään, sillä se taas on vastassa niin tiistaina kotona kuin lauantaina vieraissa.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Kazan, sunnuntai 29.11.2015. klo 16.00.
2.24 – 4.10 – 2.80

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen