OULU. Pirteästi kautensa aloittanut SaiPa on ollut viime aikoina varsinkin tuloksellisesti vaikeuksissa.

Tai jos ei vaikeuksissa, niin tappioita on tippunut liian paljon. Huolestuttavan paljon.

Sellainen tuli taas, kun maanantaina SaiPalla ohjelmassa oli vierasottelu Oulussa Kärppiä vastaan.
Julius Junttilan hattutemppu varmisti Kärpille 3-1-voiton.

– Kyllähän Kärpät antoi kovan vastuksen ja ovat sarjan kuumin joukkue tällä hetkellä. Todella rutinoitunut joukkue ja todella rutinoitunut esitys heiltä, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen antoi kunniaa.

– He rankaisivat silloin kun me tehtiin virheitä ja tekivät sitten niistä paikoista kovalla prosentilla maaleja. Ja sitten kun he puolustavat hyvin, niin ei me oikein saatu tarpeeksi painetta ja pystytty pelaamaan tarpeeksi kiekkoa maalille, Tirkkonen jatkoi tappion syiden käsittelyä.

– Pienet marginaalit ja tuommoinen joukkue käyttää ne hyväkseen, tämän kauden jälkeen SaiPan päävalmentajatehtävät jättävä Tirkkonen summasi.

Tappiot, mitä SaiPalla oli alla, näkyivät vastustajan päävalmentajan Lauri Marjamäen mielestä kovastikin illan ottelussa.

– SaiPa löi kaiken likoon ja siinä mielessä arvostankin tätä voittoa, koska vastus oli kova. Muutama tappio kun on alla, niin silloin sieltä tulee tuollainen nälkäinen joukkue vastaan.

– Mutta me pystyttiin operoimaan heidän paineen alla ja kun saatiin omaa hyökkäyspeliä paremmaksi, niin se vei myös meidät voittoon tänään, Marjamäki näki.

Vaikka sinänsä rakenteellisesti SaiPan pelistä ei löytynyt ongelmia, tuli vaikeuksia Tirkkosen mukaan tyhmien virheiden kautta.

– Esimerkiski ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja tultiin ylipäätänsä rohkeasti peliin. Uskallettiin haastaa hyvin, mitä tehtiin koko pelin ajan. Mutta sitten toisessa erässä tehtiin kaksi selkeää virhettä ja Kärpät pääsi niiden kautta kahden maalin johtoon. Ja jos he siihen pääsevät, niin kyllähän he osaavat siinä sitten pelata.

– Toki kavennus antoi meille kipinää ja kolmannessakin erässä saatiin vielä joitain paikkoja luotua, mutta sitten typerä virhe vaihdon yhteydessä, mistä Kärpät pääsi rankaisemaan. Siitä sitten helähti, Tirkkonen harmitteli.

SaiPa on tällä hetkellä Liigassa sijalla yhdeksän. 20 ottelusta se on kerännyt kokoon 30 pistettä.

Kärpät puolestaan nousi illan voitolla sarjakärkeen.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen