HELSINKI. Vaikka KooKoon kolmen pelin voittoputki katkesi HIFK:n vieraana perjantaina, jätti 2-4-tappio joukkueelle myös hyviä signaaleja.

Ottelun jälkeen haastatteluun saapui varsin luottavainen Juha-Pekka Haataja.

– On saatu vietyä pakettia eteenpäin. Voitot ovat tuoneet itseluottamusta ja uskoa tekemiseen. Se näkyy nyt tekemisessä varsinkin kärkijoukkueita vastaan, kokenut maalitykki luonnehti SuomiKiekko-sivustolle.

– Täytyy muistaa, että olemme nousijajoukkue: meillä on kokeneita jätkiä, mutta myös paljon pelaajia, jotka ovat pitkään seilanneet Mestiksen ja Liigan välimaastossa. He huomaavat hiljalleen, ettei touhu ole täällä sen kummempaa.

Haataja on itse ehtinyt pelata joukkueen riveissä nyt 10 ottelua. Jo siinä ajassa hyökkääjä on nähnyt isoja askelia parempaa kohden.

– Tapparaa vastaan pelattiin pari viikkoa sitten ja hävittiin 6-1. Siinä ei ollut mitään palaa ja pelattiin todella huonosti. Siinä mielessä olemme ottaneet kärkijoukkueita vastaan isoja askelia. Ja se on tullut sen uskon kautta, Haataja pohti.

Paluu Suomeen maistunut

Haatajan eleistä aistii, että paluu Suomeen ja Liigaan on maistunut. KooKoo on saanut tuoreen vahvistusken myötä tärkeää kokemusta ja rutiinia joukkueeseensa.

– Voi sanoa, että nautin jälleen pelaamisesta. Vastuuta on tullut on päässyt pelaamaan pitkästä aikaa omilla vahvuuksilla.

Alkukausi sujui MODOssa, missä homma päättyi lopulta roolin pienenemiseen ja lopulta sopimuksen purkuun. Vaikean syksyn jälkeen peli maistuu.

– Tuntuu, että Suomen kiekko sopii itselle paljon paremmin. Meillä on täällä hyvät raamit, joiden sisällä saa soveltaa ehkä hieman enemmän. Se on tuonut rentoutta ja onnistumisia, tehot 3+5=8 nakuttanut Haataja kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo