Leijonien parhaimmistoon lukeutunut: ”Pystyi itselle todistamaan”

© Kuva: Ilari Isotalo
KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!

HELSINKI. Alkukaudella varsin vahvasti Liigassa ja Tapparan paidassa esiintynyt Kristian Kuusela oli varsin hyvin esillä myös Karjala-turnauksen puolella, kun hän oli Leijonien paras maalintekijä.

Se titteli tuli haltuun kahdella osumalla, joista toinen syntyi sunnuntain Ruotsi-ottelussa.

Siitä käteen kuitenkin jäi jotain muuta kuin toivottu lopputulos.

– Kaveri oli tuon verran parempi, mutta kyllä se harmittaa joka kerta tappion jälkeen ihan yhtä lailla, Kuusela tuumasi SuomiKiekko-sivustolle.

Kuusela sai pistettyä vielä pientä jännitystä kamppailun loppupuolelle, mutta 8,5 sekuntia ennen kolmannen erän loppua tullut osuma tuli turhan myöhään.

– Kyllä siinä oli sitä ennen paikkoja tehdä, mutta ei vain pystytty. Vähän oli sellaista eteen-takaisin menoa tuossa pelissä, toki molemmat pelasivat ihan hyvää lätkää, Kuusela näki Ruotsin 3-2-voittoon päättyneen kamppailun jälkeen.

Osumaansa 32-vuotias laituri sai todella komean syötön toiselta hyvin vahvasti kautensa Liigassa aloittaneelta hyökkääjältä Toni Koivistolta.

– Vaikea muistaa, että onko ihan hetkeen tullut tuollaista. Ei ainakaan tänä vuonna ollut vielä tuollaista missä olisi saanut laittaa ihan tyhjiin. Hieno syöttö kyllä oli.

Kuuselan, Tomi Sallisen ja Tommi Huhtalan ketju oli Leijonien parhaimmistoa. Siinä Kuusela sai irti sen antimen, mitä hän hakikin.

– Pystyi itselle todistamaan sen, että pystyy pelaamaan tällä tasolla. Kolme kovaa peliä neljään päivään ja pystyi pärjämään niin, että sai jatkettua sitä oman pelin pelaamista myös tällä tasolla.

Pelit Kuuselalla jatkuvat seurajoukkueen puolella hyvin nopeasti, kun tiistaina Tapparalla tiedossa on CHL:n pudotuspeliottelu.

Onko se hyvä vai huono juttu, ettei väliin tule oikein yhtään hengähdystaukoa?

– Noo.. ihan hyvä, että rytmi pysyy yllä. Siinä tulee sitten ensi viikon jälkeen taukoa, niin siinä ehtii sitten levähtää, Kuusela näkee.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen

KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!