HELSINKI. Torstain Venäjä-ottelussa Leijonien puolustaja Sami Lepistö sai lopulta melko tutun taisteluparin, kun Venäjän puolelta tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk tuli taistelupariksi varsinkin ottelun toisessa erässä.

Kovaltshuk oli läpi erän erittäin kuumana ja kuittasi lopuksi kympin käytyään useamman kerran keskustelemassa Lepistön kanssa. Viimeisin kuumana käynti tuotti pitkän huilin kolmanteen erään.

Kyseessä ei toki ollut ensimmäinen kerta, kun Kovaltshuk ja Lepistö olivat napit vastakkain.

– On se nyt aika ueasti ollut ja niin kauan kuin vain muistan, niin aina sieltä on jotain tullut. Ehkä naama ei miellytä häntä. Itse vain sytyn tuollaisesta vääntämisestä enemmän ja enemmän, Lepistö sanoi.

– Aina kun aukaisen suun, niin se käy kuumana. Toki pitää aina muistuttaa, että en puhu venäjää.

Sen suurempia kohokohtia keskusteluissa ei kuitenkaan ollut.

– Aika peruslätinöitä. Mutta tuntuu, että aina kun pelataan noita vastaan, niin on jotain hässäkkää. Mutta ei mitään ihmeellistä.

Jos sai Lepistö Kovaltshukin kuumentumaan, onnistui Leijonat myös muutenkin tehtävässään torstaina, kun se otti 2-1-voiton Karjala-turnauksen avausottelusta.

Onnistunut tulos, jossa Lepistöllä esille nousi vain yksi hieman heikompi kohta.

– Ensimmäinen erä oli meiltä ihan ok ja kolmas myös. Toisessa erässä kaveri pääsi vähän pyörittämään, mutta ei sieltä kuitenkaan ihan mitään älyttömiä paikkoja tullut. Jouduttiin pyörimään siinä omissa aika pitkään ja kun päästiin vaihtoon, kun kaveri käänsi nopeasti. Tuli vähän vääränlainen sykli ja ei oikein päästy siinä hyökkäyspeliä tekemään itse.

– Mutta selvittiin siitä ja kolmas erä oli sitten ihan hyvä, Lepistö summasi.

Leijonien osalta turnaus jatkuu lauantaina iltapäivällä, jolloin vastassa on Tshekki.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen