Kokenut liigatähti Bluesin kysymysmerkkien keskellä: ”On ollut erittäin haastava tilanne”

© Kuva: Ilari Isotalo
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Espoo Blues on ollut otsikoissa tovin ajan taloussotkuihin liittyen ja seuraa on muun muassa haettu konkurssiin kahden eri tahon toimesta.

Myös pelaajien palkat ovat olleet myöhässä, vaikka ne nyt pystyttiinkin maksamaan Yritysluotto.fi:n avaustuksella.

Vaikka haasteet ovat olleet todella kovat kaukalon ulkopuolella, on kaukalon sisällä Blues osoittanut joukkueena lujaa sitkeyttä ja taistelutahtoa. Ennen paria tappiota Blues ehti voittaa viidestä viimeisimmästä pelistään neljä.

Sitoutuminen yhteiseen juttuun ei ole horjunut lainkaan Bluesin kapteenin Kim Hirschovitsin mukaan, vaikka koettelemukset ovat olleet kovia ja tilanne ympärillä on ollut huolestuttava.

– Meillä ei ole yksikään jätkä sellainen joka ei olisi sitoutunut tähän hommaan ja tekemiseen päivittäin. Meillä on iso sydän ja taistelutahto joka päivä ja mun mielestä ollaan näytetty se joka pelissä. Vaikka hävittiin (lauantaina) Kärpille, niin silti näkyi kova taisteluilme, kokenut Liigan tähtihyökkääjiin kuuluva Hirschovits sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Niin nuoret kuin vanhemmat laittavat kaiken likoon ja ei siitä ole ollut missään vaiheessa kyse, etteivätkö jätkät pelaisi isolla sydämmellä tämän seuran puolesta. Ehdottomasti on tuossa jokainen jätkä sitoutunut.

Edelleen kuitenkin seuran tulevaisuuden ympärillä on hyvin auki se, että mitä seuraavaksi tapahtuu. Mitä huominen tuo tullessaan, mikä kohtalo oikeasti onkaan.

Mutta ymmärrettävästi palkkojen hoitumisesta tulee apua arkeen pelaajien puolella.

– Kyllä varmasti vähän helpottaa, että joku asia selvisi. Mutta niin kuin olen tässä kyllästymiseen asti maininnut, niin paljon on kysymysmerkkejä ja epäselvää. Silloin on pakko mennä päivä kerrallaan ja keskittyä aina siihen yhteen päivään ja yhteen hetkeen. Mutta ei tässä voi mennä kuin eteenpäin ja keskittyä siihen omaan tekemiseen vain, Hirschovits käy läpi.

Onko tämä ollut jopa uran haastavinta aikaa sinulle?

– Omalla tavallaan on. Monessa eri paikassa niitä haastavia tilanteita on eri vaiheilla uraa tullut vastaan ja ne ovat aina olleet erilaisia tilanteita. Mutta tämmöistä ei ole koskaan sattunut eteen. Toivottavasti ei satu jatkossakaan, eikä satu kellekään muulle. On tämä ollut erittäin haastava tilanne, mutta ei siinä mitään. Koskaan en ole pelännyt mitään haasteita.

– Ne vain pitää yrittää käsitellä ja kyllähän nämä opettavat tietenkin paljon. Mutta eihän tämä toki mieleinen tilanne ole, muun muassa Liigan pistepörssin viime kaudella voittanut Hirschovits miettii.

Bluesilla seuraavaksi katseet ovat tiistain ensimmäisessä CHL-puolivälieräottelussa, missä vastassa on lauantaina Liigassa vastassa ollut Kärpät.

Kärpät ehtii tulla hyvin tutuksi joulukuun yhteydessä, kun Liigassa joukkueet kohtaavat kuukauden ajanjakson sisällä peräti kolmesti ja päälle vielä CHL:ssä kaksiosaisessa pudotuspelisarjassa.

Lauantaina Blues koki CHL-pudotuspelivääntöjä varten ”valmistavassa” ottelussa tappion, kun Kärpät oli kotonaan parempi lukemin 5-2.

– Siellä on laadukas, yksi tämän maan parhaista joukkueista vastassa ja he olivat erittäin hyviä. Olivat kärsivällisiä, iskivät vastaan ja käyttivät meidän virheet tehokkaasti hyväkseen. Mutta ihan hyvä lätkämatsi oli silti, Hirschovits kävi läpi ja puhui lähtökohdista tiistain CHL-taistoon.

– Se on sitten vähän erihenkinen peli, kun kyseessä on kaksiosainen systeemi. Tässä on ollut tosissaan niin paljon kaikkea muuta, että ihan on menty ja mennään päivä kerrallaan.

Bluesin ja Kärppien välinen kamppailu tärähtää käyntiin tiistaina kello 18.30. Muut jatkossa olevat suomalaisjoukkueet ovat TPS ja Lukko, jotka taas kohtaavat omassa parissaan ensimmäisen kerran myös tiistaina, kun pelipaikkana toimii Turku. Näiden neljän suomalaisjoukkueen lisäksi CHL:n puolivälierissä mukana ovat HC Davos, Skellefteå, Luulaja ja Frölunda.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS