OULU. Viime kauden päätteeksi Kärppien tuhoisa ”JJJ-ketju” hajosi pahasti, kun Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi suuntasivat NHL:n puolelle.

Donskoi, Kemppainen ja Julius Junttila olivat hyvin ratkaisevassa roolissa muun muassa siinä, että Kärpät eteni aina toiseen peräkkäiseen mestaruudeen viime kaudella.

Nyt tuon ketjun kolmas lenkki Junttila on saanut Kärpissä uudet ketjukaverit vierelleen.

Muutos ei ole ollut kuitenkaan liian iso.

– Kyllähän tämä on näytönpaikka siitä, että pystyy pelaamaan myös muidenkin kanssa. Ettei ole pelkästään ketjukavereista riippuvainen, Junttila käy läpi jatkaen.

– Ja kyllä mun mielestä pelit ovat kulkeneet itsellä jo ihan hyvin ennen kuin ”Kepun” (Kemppainen) ja ”Jonen” Donskoin kanssa pelattiin. Kai se nyt on ollut vähän sitä, että pääsee samalle sivulle uusien äijien kanssa. Ja hyviähän nuo ketjukaverit ovat nytkin.

Tällä hetkellä ketjukavereina ovat olleet Miro Aaltonen ja Mika Pyörälä. Heidän vierellä Junttila nousi maanantaina isosti esille, kun ensimmäisen liigaottelunsa pitkän tauon jälkeen pelannut liukas laitahyökkääjä pamautti kolme maalia SaiPan verkkoon.

Eikä niitä Junttila kovin harmissaan ottanut vastaan.

– Ei noita (hattutemppuja) nyt ole kuitenkaan ihan hirveästi tullut. Hyvältä tuntui.

Ja maalit olivat vielä varsin monipuolisia. Puolittaista läpiajoa, ohjausta, one-timeria.

– Kiva oli onnistua siinäkin mielessä, että jos nyt saisi lisää itseluottamusta esimerkiksi tuollaisiin yksi vastaan yksi tilanteisiin, missä on vain maalivahti vastassa. Että niistä saisi jatkossa tehtyä enemmän maaleja.

Rullaavan joukkueen mukaan

Viime aikoina Kärppien peli on ollut vähintäänkin kunnossa. Se näkyy myös sarjataulukossa, sillä Kärpät nousi SaiPa-ottelun voiton myötä piikkipaikalle.

– Tässä vaiheessa kaikilla on varmasti petrattavaa, mutta mun mielestä me ollaan taas joukkueena parannettu kyllä paljon, jos vertaa esimerkiksi vaikka siihen, että mitä se peli oli muutama viikko sitten. Ja jos sarjakärjessä on tässä vaiheessa, niin kyllähän se kertoo siitä, että ollaan jotain tehty oikein, Junttila miettii.

Junttila onkin päässyt liittymään mukaan hyvin rullaavan joukkueen mukaan pitkän sairastuvalla vietetyn jakson jälkeen.

Sen aikana Junttila kuitenkin pyrki tekemään sitä, mistä voisi olla hyötyä takaisin paluun yhteydessä.

– Tuossa pystyi aika hyvin hakemaan jalkavoimaa, mitä muut äijät eivät ole niin paljoa pystyneet tekemään, kun on ollut niin paljon pelejä ohjelmassa. Sitä pääsi aika hyvin harjoittelemaan.

Ja tämä kaikki jo sen päälle, että Junttilaa on pidetty yhtenä Liigan nopeimmista luistelijoista jo tovin ajan. Junttila on nimenomaan tullut tutuksi hyvin vikkelänä laiturina, joka pystyy aiheuttamaan nopeudellaan kovia harmeja vastustajan puolustajille.

– Ei sitä luisteluvoimaa ikinä varmasti liikaa tässä lajissa ole. Sellaista räjähtävyyttä kun saisi vähän lisää, Junttila miettii henkilökohtaisia petrauskohteita.

Joukkuepuolen osalta Junttila puhui myös petraamisesta.

Missä teillä sitten on omasta mielestäsi eniten varaa parantaa?

– Yksilötasolla siltä kannalta, että saataisiin kaikki mukaan. Tuntuu vähän siltä, että aina välillä jollakin ketjulla sakkaa. Onneksi siinä on ollut se mukana, että joku kenttä on aina pystynyt pelit ratkomaan.

– Eli se, että jokainen pystyisi olemaan jokaisessa pelissä parhaimmillaan. Se auttaisi varmasti paljon, Junttila mietti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen