Jokerit porskuttaa nyt Kazakstanissa – iso kysymys puhuttaa

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokereilla KHL:n runkosarjan pelit jatkuvat torstaina Kazakstanissa, missä vastassa on Barys Astana.

Sinne narriryhmä lähtee allaan niukka 1-0-voitto, mikä irtosi Omskin luota tiistaina.

Silloin isona nimenä toimi Henrik Karlsson, joka nappasi nollapelin heti maajoukkuetauon päättymisen jälkeen.

Mutta samalla isoja kysymyksiä leijuu ilmassa.

Maajoukkuetauko kun ei tuonut aivan kovin positiivisia uutisia Jokereille.

Enemmänkin harmaita hiuksia.

Mitä tulisi tehdä?

Ensin puolustajan Ossi Väänäsen kauden uutisoitiin olevan ohitse.

Sunnuntaina puolestaan Ruotsi-peli Karjala-turnauksessa tuotti ikävän vastoinkäymisen, kun hyvässä iskussa ollut Jokereiden hyökkääjä Tommi Huhtala loukkasi jalkansa pahasti taklaustilaisuuden yhteydessä.

Jokerit uutisoi maanantaina Huhtalan missaavan loppukauden.

Jo ennen sitä Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund ehti puhua useamman kerran siitä, miten hyökkäyksessä ei ole kunnon kilpailutilannetta.

Nyt yksi tärkeä hyökkääjä tippui pois, mikä nosti ison kysymysmerkin sille, tarvitsisiko Jokerit uusia hyökkääjiä?

Yleinen mielipide on selkeä: tarvitsee, ehdottomasti. Ellei jopa kaksi.

Fakta on kuitenkin se, että tulivoiman osalta Jokerit tarvitsee lisää leveyttä jatkossa. Varsinkin kun esimerkiksi Brandon Kozunin ja Peter Reginin tahti tehoilun osalta on ollut tuoreeltaan melkoisen hiljaista. Myöskin Pekka Jormakan osalta Karjala-turnaus meni tukkoisesti ja Omsk-peli oli häneltä varsin hiljainen.

Ainakaan vielä liikkeitä ei ole tapahtunut, mutta mikäli Jokerit haluaa olla iskukykyinen keväällä, on hyökkäykseen yksinkertaisesti pakko saada lisää tulivoimaa. Sitä vastaan on hyvin vaikea argumentoida.

Lähtökohdat

Omsk-otteluun Jokerit toki sai myös hyviä uutisia sairastuvan puolelta, kun Daine Todd ja Tomi Mäki palasivat kehiin.

Sairastuvalla Huhtalan ja Väänäsen lisäksi ovat olleet vielä Oskari Korpikari ja Juhamatti Aaltonen, joista Aaltosen voidaan odottaa palaavan kehiin tämän viikon vierasreissun aikana.

Torstaina vastaan asettuvan Barys Astanan kausi on ollut tähän mennessä kohtuullinen, ehkä enemmän jopa nihkeähkö. Tällä hetkellä se on itäisessä konferenssissa sijalla 10, kun 29 ottelua ovat tuottaneet 37 pistettä. Barys on kuitenkin edelleen varsin hyvin mukana pudotuspelitaistossa.

Joukkueena Barysin riveistä löytyy useampi muun muassa maajoukkuetasolla esillä ollut veijari. Näitä ovat muun muassa maalivahti Jan Laco, puolustaja Kevin Dallman sekä hyökkääjät Vadim Krasnoslobodtsev ja Konstantin Romanov.

Muita kovempia nimiä ovat puolustaja Keaton Ellerby ja hyökkääjät Brandon Bochenski, Dustin Boyd, Nigel Dawes sekä Martin St. Pierre.

Penkin takaa löytyy myös hyvinkin mielenkiintoinen nimi, sillä joukkuetta johtaa SKA:sta vaisun alkukauden jälkeen potkut saanut Andrei Nazarov.

Jokerit-otteluun Barys lähtee kolmen ottelun voittoputkesta.

Jokerit puolestaan on yhä läntisen konferenssin kakkonen, kun se johtaa Bobrov-divisioonaa. Viisi viimeisintä ottelua ovat tuottaneet Jokereille kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Kertoimet (NordicBet)

Barys Astana-Jokerit, torstai 12.11.2015. klo 15.30.
2.85 – 3.85 – 2.30

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen