Jokereilla KHL:n kärkijoukkue vastassa – liikennettä jälleen sairastuvan puolella

Jokerit jatkaa pitkää kotiottelujen putkeaan tiistaina, kun todellisessa huippuottelussa vastassa on Lokomotiv.

Vieraskiertueiden välissä Jokerit pelaa parhaillaan kuutta kotiottelua, joista tähän mennessä mukaan on tarttunut yksi voitto ja yksi jatkoalla tullut tappio.

Kotiottelujen putki alkoi kamppailulla Omskia vastaan, missä NHL-konkari Martin Erat ratkaisi jatkoajalla voiton vieraille.

Lauantaina Barys Astanaa vastaan esillä oli erityisesti kaksi nimeä: Henrik Karlsson ja Atte Ohtamaa. Näistä Karlsson torjui nollapelin ja Ohtamaa vastasi Jokereiden molemmista maaleista, kun narriryhmä otti voiton lukemin 2-0.

Tiistaina haaste kuitenkin kovenee vielä huomattavasti, sillä vierailijana on KHL:n kärkijoukkue Lokomotiv.

Tappioputkesta voittoputkeen

KHL:n alkukauden selkeä hallitsija Lokomotiv ehti olla kovissa vaikeuksissa maajoukkuetauon jälkeen, kun se hävisi peräti kuusi ottelua putkeen.

Nyt se on kuitenkin saanut kurssin parempaan suuntaan, kun se saapuu Helsinkiin kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

34 ottelusta Lokomotiv on kerännyt kokoon 69 pistettä, millä se on niin läntisen konferenssin kuin koko KHL:n ykköspaikalla.

Erityisesti sen valttikorttina on ollut tiivis puolustus, sillä se on päästänyt TsSKA:n kanssa selvästi vähiten maaleja koko KHL:ssä. Lokomotivin verkkoon kiekko on alkukaudella päätynyt vain 52 kertaa, mikä on yksi vähemmän kuin TsSKA:lla. Vertailuna Jokereille maaleja on isketty tässä vaiheessa 71.

Jokerit on tällä hetkellä Lokomotiviä kymmenen pistettä perässä. Narripaidoilla pelattuja pelejä on toki samalla kaksi vähemmän.

Lokomotivin riveissä Helsinkiin saapuu kaksi suomalaishyökkääjää, joista Petri Kontiolalla alkukausi on sujunut huomattavasti paremmin kuin Jonas Enlundilla. Kontiola on tällä hetkellä Lokomotivin toiseksi paras pistemies, kun 32 ottelussa hän on kasannut kokoon 25 (3+22) tehopistettä. Enlundilla taas vastuu on jäänyt huomattavasti pienemmäksi ja 20 pelaamassaan ottelussa hän on kerännyt kokoon vain 3 (3+0) tehopistettä.

Lokomotiv ja Jokerit ovat kohdanneet kerran tällä kaudella ennen tiistain kamppailua. Silloin Jaroslavissa Lokomotiv oli parempi lukemin 3-1.

Lähtökohdat

Jokereilla tiistain ottelua ennen tapahtuu taas liikennettä sairastuvan ja pelaavan kokoonpanon välillä.

Maajoukkuetauon yhteydessä hetken ajan sivussa ollut Juhamatti Aaltonen tippui Barys Astana -ottelussa jälleen loukkaantuneiden puolelle ja Jokereiden mukaan hänen tilannettaan katsotaan viikko kerrallaan.

Puolustajan Oskari Korpikarin tilanne sen sijaan on ”päivä kerrallaan” eli hänellä paluu lähestyy kovaa tahtia.

Aaltosen poisjäänti kokoonpanosta tietää sitä, että Jokereiden ketjut menevät samalla jälleen uusiksi.

Ykkösketjuun Niklas Hagmanin ja Niko Kapasen vierelle asetellaan nyt Pekka Jormakka. Kolmosketjussa Petteri Wirtasen ja Mathis Olimbin kanssa pelaa puolestaan Jani Rita, kun taas Jere Sallinen asettuu nelosvitjan keskelle.

Maalilla Riku Helenius saa oivan näyttöpaikan Lokomotiv-ottelussa, kun hänelle on luovutettu aloitusvuoron pienen tauon jälkeen.

Jokereiden kohdalla edelleen isot kysymykset liittyvät mahdolliseen hyökkääjähankintaan, minkä osalta huhut ovat käyneet kovina jo pitkän tovin ajan.

Muun muassa Sakari Salmista on vahvasti yhdistetty Jokereiden riveihin, mutta ainakaan vielä liikkeitä ei ole tapahtunut.

Lokomotiv-pelin jälkeen Jokereilla on vielä kotiottelut edessä HK Sotshia, Kazania ja Ladaa vastaan.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Lokomotiv, tiistai 24.11.2015. klo 18.30.
1.69 – 4.40 – 4.40

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.