Jere Lehtinen lupaa: ”Suomi saa World Cupiin kilpailukykyisen joukkueen”

© Kuva: Pasi Heikkilä
KHL:ssä SKA - Dinamo Minsk! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Leijonien tämä kausi on pelien suhteen vasta alkamaisillaan, ja meneillään oleva talvi huipentuu tutusti MM-kisoihin. Vajaan vuoden päästä on kuitenkin odottamassa kaikki maailman parhaat pelaajat samaan turnaukseen kokoava World Cup.

Tuo turnaus tulee olemaan uuden päävalmentaja Lauri Marjamäen tulikaste Leijonissa. Marjamäki on vielä tämän kauden Kärpissä, joten World Cup –työ on tässä vaiheessa pitkälti GM Jere Lehtisen harteilla.

Missä määrin pelaajatarkkailua tehdään jo World Cupia ajatellen?

– Päähomma on tämä kausi, varsinkin kun Karjala-turnaus on tulossa, mutta samalla, kun tarkkailen pelaajia kevättä varten, niin samalla tarkkailen World Cupiakin varten. Ne menevät käsi kädessä. Seuraan NHL:ää joka tapauksessa. Kun tiedostan, miten nämä pelaavat, niin kaikki jää muistiin, kun alamme tehdä päätöksiä World Cupin suhteen, sanoo Lehtinen SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Suomen lähtökohta World Cupiin on tuttu ja noudattelee samaa kaavaa kuin olympialaisissa. Parhaiden kokoontuessa Suomella on hyvät mahdollisuudet menestyä, mutta moneen poisjääntiin Leijonilla ei ole varaa.

World Cupissa on lupa odottaa myös uuden leijonasukupolven esiinmarssia.

Turnaukseen on vielä aikaa, mutta millaisen joukkueen uskot Suomen saavan kasaan?

– Aikaa turnaukseen on, mutta saamme hyvän joukkueen. Meillä ei ole niin paljoa pelaajia kuin muilla mailla, mistä valita. Meillä on kuitenkin laatua, ja nyt tulemme näkemään nuorempaa sukupolvea, kun he iskevät läpi. Toivotaan totta kai, että he saavat pelata NHL:ssä ja saavat kokemusta sieltä. Kun katsotaan nimiä, joita meillä on siellä, ja Euroopassakin, niin saamme kilpailukykyisen joukkueen.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

KHL:ssä SKA - Dinamo Minsk! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!