HV71:n riveissä suomalaispuolustajan Jere Karalahden kauden alku on ollut vaikea, sillä useampi pelikielto on tiputtanut pelien määrän hyvin alhaiseksi.

Karalahti aloitti kauden pelikiellossa, sai uuden samantien ja sai vielä toisenkin pitkän kakun, minkä myötä esimerkiksi kokonaisia kunnon pelejä ei ole hirveästi tullut vastaan.

– Tämä oli ensimmäinen 60 minuuttinen, minkä pelasin ja nyt on kuitenkin vasta marraskuu. Pari kuukautta on mennyt tuossa niin, että on tullut tuntuvasti pelikielto. Niistäkin toki voi olla ihan mitä mieltä tahansa. Ovathan ne olleet vähän.. noh, jotkut aiheesta ja jotkut aika kevyestä, Karalahti kertaili Espoossa Bluesia vastaan pelatun CHL-pelin jälkeen.

– Mutta täytyy vain aloittaa alusta ja keskittyä olennaiseen.

Ensimmäinen kunnon taisto ei kuitenkaan tuottanut Karalahdelle ja HV71:lle kovin iloista tulosta, mikä oli kuitenkin täysin ansaittu kokeneen puolustajan mielestä.

– Täytyy olla rehellinen ja sanoa, että ei me oikein oltu pelissä mukana. Me oltiin huonoja.

– Tämä oli meiltä yksi kauden huonoimmista peleistä, Karalahti myönsi suoraan Bluesin 3-1-voittoon päättyneestä taistosta.

– Bluesille toki pitää antaa kunniaa siitä, miten he tekevät töitä joka vaihdossa, joka erässä ja läpi pelin. Siellä asennepuolelle se suurin ero tuli nyt. Ei me toki lähdetty mitenkään takki auki, vaan jäi vain vajaaksi kaikki.

Blues-peli oli hieman jatkoa HV71:n vaikealle alkukaudelle, jonka takaa löytyy Karalahden mielestä isoja syitä.

– On ollut vähän rikkonainen syksy meillä. On ollut äijiä sivussa, on ollut loukkaantumisia ja on ollut äijiä pelikiellossa. Ei olla päästy harjoittelemaan ja sopimaan kuvioita niin hyvin kuin pitäisi.

– Mutta nyt tulee pieni reenitauko ennen kuin tulee se toinen osa Bluesia vastaan. Tehdään töitä sen eteen, että saadaan peliämme paremmaksi. Luotetaan siihen ja uskotaan itseemme. Keväällä ne tärkeimmät pelit sitten kuitenkin pelataan ja silloin ei kukaan muista, että missä kuka on ollut syksyllä.

Karalahdella ja HV71:lla jäi kirittävää toiseen osaotteluun, vaikka toki kahden maalin johtoasema ei mikään mahdoton kurottavaksi ole.

Enemmän kuin tilanteesta tällä hetkellä, Karalahti pureutuu itse sarjan ytimeen.

– En oikein tiedä.. totta kai on tärkeää olla mukana tekemässä uusia asioita ja olla mukana muutoksessa, mutta vähän se, että ei näihin peleihin oikein yleisö löydä.

– Meilläkin on sarjaotteluissa halli tyyliin koko ajan loppuunmyyty, on hyvä meininki ja on oikeasti yksi hienoimmista paikoista pelata koko Euroopassa. Sitten kun tulee CHL-peli, niin siellä on se 1000-1500 yleisöä katsomossa. Kyllähän se laittaa pelaajatkin miettimään, että mikä juttu tämä on.

– Toki onhan se hieno breikki arjesta päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä, on tiukkoja vääntöjä sun muita, mutta kyllä se pitää myöntää, että on tässä vielä paljon kehitettävää, Karalahti pohti.

CHL:n toiset ja ratkaisevat osaottelut toisen kierroksen osalta pelataan ensi tiistaina.

Ilari Savonen, Espoo
Twitter: @ilarisavonen